Szubjektív valami 3.

Szubjektív valami 3.

2015.05.06. 9:14

Kicsi csúszással, mivel a fogadóórám (ahol bőven van időm ilyesmire) még a múlt héten volt. A csúszás oka az, hogy nem vittem magammal laptopot. Nem azért, mert elfelejtettem, hanem mert arra számítottam, hogy érdeklődő polgárok (na jó, ha nem is hada, de 1-2 talán) fog várni rám a képviselői iroda előtt. Hogy miért gondoltam ezt?

Néhány nappal korábban nyílt levél jelent meg egy esztergomi civil szervezet alelnökének aláírásával, mely levélben számon kérik a képviselőket (minket), hogy nagyon kevés a fogadóóránk és az is munkaidőben van.

 

Mivel a levél aláírója régi ismerősöm, rögtön válaszoltam Neki. Leírtam, hogy én 17:00 órától várom a város polgárait, ami nagy általánosságban nem számít munkaidőnek, ettől függetlenül nem LMP-s érdeklődő mindössze egyetlen egy személy volt csak idáig. Leírtam, hogy persze sűríthetem is a napokat, besétálhatok hetente vagy akár naponta várakozni, de nem gondolom, hogy ezzel bármi is változna.

 

Nos, ezek után én optimista módon arra számítottam, hogy ha más nem is, de talán a levél szerzője felkeres, s akkor személyesen is megbeszélhetjük, ki miről mit gondol.

Szóval, ezért nem volt nálam laptop.

 

Május 2-án meghívó érkezett, mint képviselőnek, melyben a temető előtti demonstrációra invitálnak.

 

Természetesen én is hallottam a történtekről, s nem gondolom, hogy létezik bárki is, aki nem ítéli el ezt az aljasságot.

 

Ugyanakkor most, amikor már elkezdődött az eljárás, ilyenkor demonstrációt tartani, nos ez inkább tűnik úgy, mintha egy család tragédiáján keresztül szeretnék néhányan a népszerűségüket növelni.

 

Bár hajlamosak vagyunk gyorsan felejteni (főleg, ha nagyon pörögnek az események), de alig több, mint 3 évvel ezelőtt volt egy népszavazás városunkban, ahol a 11 kérdésből 1 az esztergomi temetkezéssel foglalkozott:

 

"Egyetért-e Ön azzal, hogy Esztergom Város Önkormányzata a városi temetők üzemeltetésével azt a pályázót bízza meg, aki az önkormányzat által e célból kiírt nyílt közbeszerzési pályázaton, a temetkezési költségek minimalizálása mellett, a temetők fenntartásának és a temetői szolgáltatások színvonalára a legkedvezőbb ajánlatot adja?"

 

A mostani demonstráció szervezők egy része aktívan tett a népszavazás megvalósulásáért (ahogyan mi is a helyiek mellett szegedi, pécsi, bp.-i aktivistáink közreműködésével).

Az a kezdeményezés tényleg demonstrált valamit. Megmutatta, hogy nem lehet mindig mindent lenyomni az emberek torkán.

 

De véleményem szerint a mostaninak más a célja. Sajnos.

 

Sokkal fontosabb azért küzdenünk (vagy legalább támogatni a küzdőket), hogy soha többé ne lehessen olyan teljhatalmú vezetője városunknak, aki miatt ez az ügy egyáltalán bekövetkezhetett.

 

Ennek több értelme lenne. Szerintem.

 

Vigh László, önkormányzati képviselő (LMP)

2015.05.06. 20:32

Tisztelt Uram!

 

Az Ön sorait Párdányi Miklós is olvasta. A véleményét az Ön írásáról most nem tolmácsolnám, de a sajátomat igen.

-Szégyellje magát, Ön tényleg alkalmatlan képviselőnek.

 

Kovács Géza

2015.05.06. 20:04

Képviselő úr, Öntől idézek :

 "Ugyanakkor most, amikor már elkezdődött az eljárás, ilyenkor demonstrációt tartani, nos ez inkább tűnik úgy, mintha egy család tragédiáján keresztül szeretnék néhányan a népszerűségüket növelni."

Szeretném felhívni a figyelmét arra,  hogy az, hogy most ELKEZDŐDÖTT az eljárás az március 30-i exhumálás következménye.

A Párdányi -család kérésére a Mi Esztergomiak segítségével sikerült tisztázni a helyzetetet, beigazolni a csoportosan, bűnszövetségben elkövetett lopás és kegyeletsértés bűntettét, ebben őket nem a népszerüséghajhászás vezette, hanem az hogy végre elnyerjék méltó büntetésüket az elkövetők.

Még egy idézet Öntől : 

"Természetesen én is hallottam a történtekről, s nem gondolom, hogy létezik bárki is, aki nem ítéli el ezt az aljasságot."

Akkor tiszteletteljesen kérdezem : Ön, és a Városi Képviselőtestület többi tagja miért nem jelent meg a rendezvényen, hiszen / megismétlem  az Ön szavait /

 " nem gondolom, hogy létezik bárki is, aki nem ítéli el ezt az aljasságot."  Jelenlétükkel kifejezték volna mondatának igazságát.

Záró gondolatként nekem úgy tűnik, hogy nem egy független civil szervezetnek, hanem a képviselőtestület tagjainak kellene növelni a népszerűségüket.