"Szajna-part" tervpályázat

"Szajna-part" tervpályázat

2009. 01. 24. 16:31

A Kis-Duna part megújítására kiírt tervpályázat eredménye.

gömbicica

2010. 08. 17. 9:23

Ha már valakik valakikkel megálmodtatták az esztergomi szajna partot,

én ilyesmit is el tudnák képzelni némelyik házfalon:

http://www.noilapozo.hu/20100817/falra-fel?from=iwiw&type=rovat

 

gömbicica

2010. 07. 12. 19:27

Kedves 58-as!!

Meg vagy döbbenve? Én is. Nem tudom milyen megvalósulási határidő szerepelt a pályáztatáskor. Tavaly január óta eltelt lassan másfél év. Láttam a terveket. Sőt gondolatban össze is kombináltam őket olyanná, amilyennek én szerettem volna látni. Épitő jelleggel még nem történt semmi az ügyben. Ha csak azt nem nevezzük történésnek, hogy valakinek fizetett a város az elvégzett munkájáért. Nem repesek a gondolatért. Sokkal többre értékelném azt, ha az összes lerombolt, szétszedett, félbehagyott dolog befejeződne a városban, és utána kezdődhetne uj projekt. Félreértés ne essék, én  nem a fejlődés ellen vagyok.

Eredeti méret

2010. 07. 12. 15:19

Drága Gömbicica, meg vagyok döbbenve! Te hülyeségnek nevezed azt, amit a mi szeretve tisztelt (vagy tisztelve szeretett?) polgármester urunk kitalált?? Még ilyet!!! Ráadásul erős a gyanúm, hogy Te nem olvastad az ő gyarapodásának programját, amelyben írva vagyon:

A Kis-Duna sétány: az Esztergomi Szajna-part
A Kis-Duna-partnak a XX. század elején történt szabályozása óta a sétány a polgárváros korzójának szerepét látja el. Ezt a funkcióját a szocialista rendszernek a tradicionális városképet romboló intézkedései ellenére sem vesztette el. Az ezredforduló idejére azonban méltatlan külseje miatt polgári korzónak már nem volt nevezhető: a legkevésbé esztétikus betonpadok, a köznyelvben „ufó-lámpának" csúfolt kandeláberek, a díszburkolat (a szigeti részen a szilárd burkolat) hiánya, a sétányhoz méltatlan parkosítás, valamint az itt lebonyolódó járműforgalom erre gyakorlatilag alkalmatlanná tette.
A belváros rehabilitációját célul kitűző program nem egyszerűen a hagyományos funkció életre keltését irányozza elő, hanem jelentős további fejlesztéseket is javasol. A sétálóutca jelleg megteremtése érdekében szükséges a díszburkolat kialakítása parkosítással, historizáló kandeláberek, padok, szemetesek kihelyezése és a forgalom radikális korlátozása. Utóbbi téren már történtek lépések (új padok, szemetesek, forgalomzáró kovácsoltvas oszlopok kihelyezése, valamint a városi közvilágítás korszerűsítésének keretében lecserélt kandeláberfejek).
A sétány szigeti részén, a zeneiskola és a futballpálya közötti szakaszon „párizsi" hangulatú kávézók, cukrászdák teszik majd vendégmarasztalóbbá ezt a városrészt.
Az innenső parton, a Kis-Duna sétány 17. szám melletti üres telken felépülő új szálloda földszinti udvarának, valamint néhány Széchenyi téri épület környezetének a felhasználásával passzázs létesíthető, melyen keresztül a Széchenyi térrel teremthető meg a közvetlen kapcsolat. Ezáltal a látogatók, de az esztergomiak is a vártól a főtérig idegenforgalmilag vonzó, esztétikus útvonalon juthatnak el.

Ezeket a terveket egyébként még tavaly januárban lehetett megtekinteni a régi Vármegyeháza dísztermében, és a hidlap.hu tudósítása szerint a  pályaművek díjazására és megvételére 2,5 millió forintot fordított Esztergom.

gömbicica

2010. 07. 12. 8:33

Kedves Ötvennyolcas! Honnan szedted elő ezeket az őskövületeket???? Meg egyáltalán. Elég sokk az embernek ez a dög meleg, és még ilyet is kell látnunk?

Valóban nagyot akasztott valaki ezen a hülyeségen. Kár volt. ÜvöltésRosszall

Eredeti méret

2010. 07. 11. 23:15

Erről a beruházásról sem hallani semmit. Persze a megvásárolt tervek készítői jól jártak, de az Illés Zoltán által a nagyvízi meder beépítési tilalmáról mondottak alapján ki lehet írni egy újabb pályázatot...