Építkezések, beruházások, felújítási munkák

Építkezések, beruházások, felújítási munkák

2007. 07. 22. 21:09

Mit (sz)építenek, bontanak városunkban mostanában?

2007. 08. 22. 23:12

ferkap írta: Lehetséges, hogy a polgármesteri hivatal irodáiban??:):)

Hát már a történelem során működött ott is, miért is ne?

2007. 08. 22. 19:17

Most olvastam a Szent István gimi honlapján, hogy 2007.09.03.-án reggel 8 órakor lesz az évnyitójuk a vármegyeház disztermében.de arról még semmi hir hogy hol lesz a tanitás.

Lehetséges, hogy a polgármesteri hivatal irodáiban??:):)

2007. 08. 05. 14:16

Tegnap egy kérésre lefotóztam a Hell- felújítás jelenlegi állapotát, és elmondom a véleményemet mellé:

Amennyi kívülről látható, azt mutatja, hogy elég jól haladnak, az első-hátsó ablakok a konténer miatt nincsenek bent, ez egyértelmű, ez kb. 1 nap teljesen készre csinálni.. A tanterem nyílászárók, úgy látom mind a helyén vannak, és a folyosó falait és mennyezetét nem vakolják, hanem gipszkartonnal burkolják, ami egyrészt praktikusnak tűnik a gyorsabb elészülés miatt, másrészt pedig várhatóan egyenletes, szép sima felületet ad a festés alá.

A "Hell (5)" képen:

www.szeretgom.hu

próbáltam a folyosóról egy közelit mutatni erről a munkáról.

A képen látszik, hogy elekromos oldalról már befejeződtek az elő-munkák, a vezetékek a lámpatestekhez vannak vezetve. Mivel munkást nem láttam érdeklődni nem lehetett, csak gondolom, hogy a tantermekben a gépészeti előszerelések is hasonlóan szintén állnak valahogy, esetleg már csak a radiátorokat kell felakasztani a festés után.

Összességében: szerintem van esély, hogy kész legyen a következő 3-4 héten belül, de ennek feltétele, hogy a projektet jól menedzseljék, ne legyen holt idő a még hátra levő fázisok között.

2007. 07. 29. 2:18

Végülis a Hellről is kéne cikket írni egyszer a wikiben, de szerintem semmi infóm nincs róla.

2007. 07. 28. 23:25

Villy írta: köszi a linkeket, de ismeretlenektől nem akarok engedélyt kérni, meg wikin nagyon sasolják az engedélyeket.

Sebestyén tanárurat, -merthogy az egyikben hivatkozott könyvet ő követte el- meg tudom kérni, ha abból az anyagból kellene valami, de mindenesetre ideirányítom, hogy szóljon hozzá a fórumhoz esetleg, és máris nem lesz ismeretlen:)

szia!!

2007. 07. 28. 19:04

köszi a linkeket, de ismeretlenektől nem akarok engedélyt kérni, meg wikin nagyon sasolják az engedélyeket.

2007. 07. 28. 17:06

Villy írta: Kata, amit felraktál képet a Hell épületről azt felhasználhatnám a wikiben? Az István cikkében sorra kiraktam a képeket az eddigi iskolaépületekről, de a Hell épülete hiányzik a sorból.

van egy honlapa hellről : joszerencset.uw.hu ott a régiek is fent vannak

és itt pár: www.iwiw.hu

www.juropnet.hu~s.istvan/h_evkony_1.htm

még volt egy, tök jó képekkel, de nem emlékszem, ha megvan megadom azt is

2007. 07. 28. 16:41

Villy írta: Tegnapi dátummal vannak

igen tegnap készítettem őket, és persze hogy felhasználhatod őket:)


-van még másik 2, de ezt a hármat találtam honlapra kirakhatónak, esetleg azokat privát elküldhetem, és ezeket is - normál méretben...

????

Egyébként kb. este fél 7 kor készültek, és úgy hallottam még akkor is dolgoztak bent, de nagyon bele kell húzni ha komolyan akarnak valamit. Most egyébként a nyílászárók cseréje, ill az újak beépítése megy, vakolást csak ezután lehet elkövetni, onnan meg már kész is van mert ezeket általában csak meszelni szokták... - vagy a fene tudja:)

2007. 07. 28. 15:08

ferkap írta: CSAK szomoru tény lenne a KIRÁLYI VÁROSTÓL ,

A lényeg a többnapos turizmus, na:) Lehet ki is írom inkább aláírásba, hogy mindig szem előtt legyen...

2007. 07. 28. 14:47

aSk írta: vagy mindezen helyeken egyszerre + párkány...!!!!!!!!! Talán még ez lenne a legjobb megoldás mert ott adottak a feltételek a tanitásra,CSAK szomoru tény lenne a KIRÁLYI VÁROSTÓL ,Hogy kiengedi a kezéből egy hajdan-most patinás iskolát ahoonan már a város hires emberei is kikerültek

ferkap írta: Kiváncsi leszek a látvány alapján szeptember elején hol fogják elkezdeni a tanitást? Előre sajnálom szegény tanulókat és a tanári kart.Egyenlőre azt se tudni hol lesz az évnyitó-------lehet, hogy a Széchenyi téren???------de hol fognak tanulni????Erzsébet park?---Széchenyi tér------Bazilika parkoló????----netán a város háza termeiben.Illetékes Úr válaszolhatna Ő mit szól ehhez????

Törölt felhasználó #43

2007. 07. 28. 14:25

vagy mindezen helyeken egyszerre + párkány...

ferkap írta: Kiváncsi leszek a látvány alapján szeptember elején hol fogják elkezdeni a tanitást? Előre sajnálom szegény tanulókat és a tanári kart.Egyenlőre azt se tudni hol lesz az évnyitó-------lehet, hogy a Széchenyi téren???------de hol fognak tanulni????Erzsébet park?---Széchenyi tér------Bazilika parkoló????----netán a város háza termeiben.Illetékes Úr válaszolhatna Ő mit szól ehhez????

2007. 07. 28. 14:12

Kiváncsi leszek a látvány alapján szeptember elején hol fogják elkezdeni a tanitást? Előre sajnálom szegény tanulókat és a tanári kart.Egyenlőre azt se tudni hol lesz az évnyitó-------lehet, hogy a Széchenyi téren???------de hol fognak tanulni????Erzsébet park?---Széchenyi tér------Bazilika parkoló????----netán a város háza termeiben.Illetékes Úr válaszolhatna Ő mit szól ehhez????

2007. 07. 28. 14:10

Tegnapi dátummal vannak

Törölt felhasználó #43

2007. 07. 28. 11:27

ez az épület kész lesz egy hónapon belül??? vagy ezek régebbi képek? mert kizarándokolni még nem volt alkalmam oda

Villy írta: Kata, amit felraktál képet a Hell épületről azt felhasználhatnám a wikiben? Az István cikkében sorra kiraktam a képeket az eddigi iskolaépületekről, de a Hell épülete hiányzik a sorból.

2007. 07. 28. 11:04

Kata, amit felraktál képet a Hell épületről azt felhasználhatnám a wikiben? Az István cikkében sorra kiraktam a képeket az eddigi iskolaépületekről, de a Hell épülete hiányzik a sorból.

2007. 07. 25. 22:42

Kata írta: az összekötő szakaszt valami burkolattal, akár maradék macskakővel egy 50cm.es kis járdát ( jelenleg kb 30cm:) ) néha esetleg kis bokorigazítás...


-nagyon látványos innen minden, a Bazilikától a Vizivárosig szuper a kilátás onnan!

na tessék, aSk képei között találtam róla egy képet... és látszik a keskeny út és a régi ház nélküli rész...

www.szeretgom.hu

2007. 07. 25. 22:06

Petró írta: A Bánomi áttörés (az én olvasatomban a 11-es út alternatív le-, és felvezető útja) ismereteim szerint ebben az évben eljut a kórházig, ami a jelenleg a 11-es út levezetéseként a kórházig lényegében csak egyirányú levezető útvonalat már kétirányúvá változtatja.

...és akkor A Petőfi sulival szembeni, jelenleg hatalmas "ELADÓ" táblával ellátott rendkívül ramaty sarokház (ami egykor jól nézhetett ki és felújítás után gyönyörű formás ház lehetne...) szóval akkor ez ugrana, vagy a Kölcsey felé a következő 5-6 m-re levő sarki ház?

mert egyébként 2 autó nem fér el...

ezen tűnődöm egy ideje, ha arra járok...

Jó buli lenne valakinek megvenni, felújítani a házat aztán meg nézni, ahogy (esetleg) lebontják...

azért gondolkodom ezen, mert én is a te verziódat ismerem mint tervet...

2007. 07. 25. 19:43

Petró írta:

ferkap írta: nekem személy szerint csak az nem tetszik benne hogy alatta megy+a többi lakóház alatt mellett megy a majdnem "nemzetközi" 11-es ut elvezető utja...

A 11-es út elvezetője már most is inkább a Kölcsey és a (jelenleg a kórházig egyirányú) Petőfi utca, amit tudomásom szerint még az idén, a Bánomi-áttörés folyatásaként kétirányusítanak. Ha az elkészül, akkor már a Dobogókői útról sem lesz igazán érdemes az Irnyi útcára szerintem felhajtani...

Ezek szerint ritkán jársz arra, szerintem már most is nagy a forgalom, nagyon sokszor előfordul, hogy a menetrendszerint arrajáró 6-os helyijáratnak is gondjai vannak a szűk utcában. Lehet hogy több terv van köztudatban , én arról hallottam ,hogy egyirányusitják az utcákat. Jelenleg is csak a kórháztól kétirányu a Petűfi utca a Kölcsey és a kórház között kellene a trafó café szórakozó helytől kiindulva kétirányusitani. DE az a kérdés erre MEDDIG kell még várni?

2007. 07. 25. 16:59

Nagyon gyorsan épül nekem személy szerint csak az nem tetszik benne hogy alatta megy+a többi lakóház alatt mellett megy a majdnem "nemzetközi" 11-es ut elvezető utja,. Mindenhol a világosságra törekszünk ,a természetes fényre ,ezeken a lőrés nagyságu ablak nyilásokon nem sok fény fog bejutni a lakásokba. Na de ez csak a SZEMÉLYES véleményem.

2007. 07. 25. 14:50

joel írta:

Kata írta: a kápolna melletti építkezést mélységesen felháborítónak tartom!!!

Nekem a kép alapján nem tűnik vészesnek. Egyrészt nem igazán látszódik, hogy pontosan mik is lesznek a ház dimenziói, másrészt ha jól emlékszem a kápolna tájolására akkor nem is tűnik a kilátást zavarónak.

én azért nem tartom jónak, mert ha a Zöldház felől felmész a lépcsőn, ott a fal (korlát) felől végig lehet ugye sétálni, majd a kápolna mellett el és lefelé a stációk mellett. na most ebből az irányból láttam, hogy sokan mennek, és ekkor teljesen agyonvágja a közeli építkezés a kápolnát...

túl közel van, akár milyen lesz a formája, túl közel... Egyébként nem tudom miért nem csinálták meg ezt az összekötő szakaszt valami burkolattal, akár maradék macskakővel egy 50cm.es kis járdát ( jelenleg kb 30cm:) ) néha esetleg kis bokorigazítás...


-nagyon látványos innen minden, a Bazilikától a Vizivárosig szuper a kilátás onnan!