Rendkívüli testületi ülés, 2010. 10. 21.

Rendkívüli testületi ülés, 2010. 10. 21.

2010. 10. 22. 23:12

Esztergom képviselőtesülete rendkívüli ülést tartott a fideszes képviselők összehívására.

Iridium

2010. 10. 24. 12:01

Amíg nem láttam a felvételt teljes egészében, fenntarttással kezeltem a Steindl Balázs "kikacsintgatásairól" szóló híreket. Aztán saját szememmel láttam, hogy bármelyik javaslatát olvasta (legalábbis próbálta) fel, szinte minden mondat után Meggyes irányába néz. Talán egy megerősítő bólintásért? Helyeslésért?

Elképesztő, mennyire meghunyászkodhat egy ember más hatalma előtt, még ha csak múltidejű is az. A huszadik ilyen "pillantás" után már hangosan felnevettem, már tényleg nem bírtam magammal. Ha pedig kérdést intéztek felé, vagy a papírjába temetkezett vagy szünetet kért. Ez aztán a markáns vélemény...

 

Szintén hangosan nevettem, amikor Nyíri valami olyasmit mondott, hogy "Az elmúlt 8 évben megszoktam, hogy nem kapok szót." Tétényi is nevetett, azt mondta "Ez nagyon aranyos volt."

2010. 10. 24. 10:52

hajcsavargatás az idegesség jele

Terápiának a borotva jó lenne.

Eredeti méret

2010. 10. 24. 7:54

Aki látta a testületi ülést, tapasztalhatta, hogy az egyik igen tisztelt fideszes képviselő úr a hozzászólásai alatt folyamatosan csavargatta a haját. Ezt látva először jókat derültem én is, később már kezdett idegesítő lenni, de ezt az orvosi szakvéleményt olvasva most már inkább sajnálom őt, hiszen beteg szegény:

A hajcsavargatás akkor számít kórosnak, ha olyan mértékű, hogy Önt vagy környezetét zavarja, befolyásolja mindennapi életvitelét, illetve ha a következményes hajtépés nagyfokú, láthatóan hajveszteséghez vezet. Ez a tünet lehet kényszercselekvés, ebben az esetben kényszerbetegségről beszélünk. Ennél a betegségnél általában kényszergondolatok okozta feszültség csökkentése miatt alakul ki a kényszeres viselkedés. Ennek a kórképnek a kezelése gyógyszeres-és pszichoterápia egyaránt. Létezik egy ún. "trichotillomania", azaz kóros hajkitépés, mely esetben a hajtépkedést egy feszült állapot előzi meg, mely a tépést követően enyhül. Ilyenkor pszichoterápiát alkalmaznak, melyhez szakember segítsége szükséges, későbbiekben pedig a megtanult tecnikákat már önállóan is tudja majd alkalmazni. A pszichoterápiáknak többféle fajtájuk létezik. Lehetséges például egy olyan technika, amikor megtanulja felismerni a hajcsavargatás-tépés előtti feszült állapotot és a késztetést megelőzően valamilyen egyéb tevékenységet hajt végre helyette.

Azt javaslom keressen fel pszichiátriai szakrendelést, ahol a pontos diagnózist meg tudják állapítani és beállítani az ennek megfelelő terápiát.

Forrás: webbeteg.hu

A gesztusszótár szerint pedig a hajcsavargatás az idegesség jele. Mondjuk erre meg is volt minden oka...