Január közepére helyreáll a közvilágítás Esztergomban

Január közepére helyreáll a közvilágítás Esztergomban

2014. 12. 23. 12:55

Heteken belül helyreáll az évek óta hiányos közvilágítás Esztergomban: a hiányzó lámpatesteket szombat reggel óta folyamatosan szerelik fel a szakemberek.

2014-12-19 Világítótestek behelyezése

A szerződést december 19-én írta alá a város, a vállalkozó december 20-tól meg is kezdte a munkát. Az önkormányzat kérésének megfelelően a főútvonalakon a gyengébb fényt adó LED-es lámpatestek helyére nagyobb fényerejű világítótestek kerülnek, a kiszerelt egységek pedig kisebb forgalmú mellékutakat világítanak meg. A világítás helyreállítása először a főutakon, majd a gyűjtőutakon végül a kisebb mellékutakon történik majd meg.

 

Az önkormányzat csak azt követően fogadja be vállalkozó számláját, ha az hiánytalanul elvégezte a munkát, és ezt a vállalkozótól független, az önkormányzat által megbízott műszaki szakértő is igazolja. Abban az esetben, amennyiben ez nem történik meg a vállalt időre, vállalkozót kötbér terheli, illetve ha a késedelem, vagy a hibás teljesítés esetén a kijavítás időtartama meghaladja a 20 napot, a megrendelő önkormányzat a szerződést meghiúsultnak tekintheti.

 

A kivitelező által felszerelt lámpatestek Esztergom Város tulajdonába kerülnek, a város jövőre pedig egy új közbeszerzést ír ki a közvilágítás karbantartására, biztosítására. Esztergomban összesen mintegy 4500 köztéri lámpa található, a most zajló beruházás nagyjából 1300 darabot érint: ennyi helyről hiányoztak még lámpatestek. Karbantartásra, kiégett izzók pótlására szükség van a többi lámpatest esetében is, ahol e mellett szakaszhibák is előfordulnak, mindez összesen 200-300 lámpát érint. Utóbbiak esetében a hibák javítását szintén januárban végzi el a szolgáltató.

Még nincsenek kommentek :(