Ismeretlenek rongálják a közvilágítást

Ismeretlenek rongálják a közvilágítást

2013.12.19. 20:45

Az Önkormányzat kérésére a város közvilágítás-szolgáltatója, az EH-SZER Kft. december 14-én a közvilágítás meghibásodásokat javította a város területén. A munka során a szolgáltató munkatársai jelezték, hogy két helyszínen, Esztergom-kertvárosban a Határ út - Retek utca és Dobó István utca közötti részén ismeretlen tettesek az elmúlt 2 hét során (az utolsó ellenőrzés óta) több utca közvilágítását biztosító transzformátor elosztó szekrényben a kismegszakítóból az áramkábel kihúzták, leszigetelték, és úgy kötötték vissza, hogy az inaktív állapotban maradt - ezért nem világítottak a lámpák és kandeláberek több utcában.

 Egyszerű ellenőrzésnél ez a hiba nem látszódott, ehhez szét kellett csavarozni a szekrényben lévő berendezéseket. A transzformátor szekrények az ellenőrzést megelőzően speciális kulccsal le voltak zárva, a szekrényeken külsérelmi nyomokat nem találtak a szakemberek, azokat nem feszegették, valószínűsíthetően ahhoz egyedi kulccsal rendelkező személyek nyúltak hozzá engedély nélkül.

 

Ugyanezt a tettet ismeretlen tettesek elkövették a Siszler utca hegytető felöli részén lévő transzformátor elosztó szekrényben is, az EH-SZER Kft. munkatársai ezeket a hibákat kijavították. A harmadik, idegenkezűséget feltételező illetéktelen hozzányúlást a közvilágítási rendszerhez a Bánomi lakótelep 3. szám előtti feljárónál észlelték a szakemberek. Két héttel ezelőtt, december elején az EH-SZER Kft. munkatársai biztosítékot szereltek be a fenti cím közelében álló 10 darab kandeláber oszlopba. Szombaton azt észlelték, hogy ismeretlen tettesek eltávolították a lámpatesteket az oszlopról, miközben erre jelenleg senkinek nincs felhatalmazása.

 

Amennyiben a közeljövőben komplett utcák „sötétednek el” különösebb időjárási ok nélkül Esztergomban, úgy feltételezhetően az ismeretlen tettesek tovább rongálják a városi közvilágítást. Mivel sem a rendőrség, sem a polgárőrség nem állíthat a város több mint 100 transzformátor szekrénye mellé embert, közös érdekünk, hogy megvédjük az esztergomi közvilágítást!

 

Éppen ezért az Önkormányzat a mai napon ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen, és arra kéri a lakosságot, hogy amennyiben illetéktelen személyek (a jelenlegi közvilágítás-szolgáltató cég munkatársai írásos felhatalmazással, és EH-SZER Kft. feliratú munkaruhában dolgoznak) nyúlnának a város területén lévő oszlopokhoz, vagy transzformátor szekrényekhez, úgy azonnal értesítsék a rendőrséget, vagy az Önkormányzatot a 06-33/542-005-ös telefonszámon!

 

Az EH-SZER Kft. munkatársai december 14-én a következő utcákban javították ki a meghibásodásokat:

 

Esztergom-Kertváros: Dobó I., Határ, Retek utca

 

Esztergom: Szentgyörgymezői lakópark, Balassa, Palkovics, Kettőspince, Galagonyás, Bajcsy-Zs., Károlyi, Körőssy, Siszler, Földműves, Leiningen, Oltóssy, Garam, Sánc, Diósvölgyi, Dobogókői utcák.

 

 

Esztergom, 2013. december 16.

 

Váczy-Hübschl István

      Kabinetfőnök

Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal

Még nincsenek kommentek :(