Újabban a közvilágításról és a városházi átjárások megszűnéséről

Újabban a közvilágításról és a városházi átjárások megszűnéséről

2014.11.04. 15:44

A pénteken kiadott sajtóközlemény nyomán eddig mintegy 150 lakossági bejelentés érkezett, köszönjük mindenkinek, aki vette a fáradtságot, hogy segítsen. A 2014.10.27. napján megkapott átadás-átvételi dokumentációk aközvilágítással kapcsolatban is hiányosak voltak; a korábbi szolgáltatóval kötött perbeli egyezség kapcsán a szolgáltató kötelezettségeinek teljesítése nem látható, nem egyértelmű, a korábban leszerelt lámpatestek és/vagy izzók helymeghatározása nem nyomon követhető. 

Nem áll a rendelkezésünkre olyan átfogó leírás, amely alapján tudni lehetne, hogy hány darab izzó hiányzik, pontosan honnan, illetve hogy az izzó hiánya, vagy más hiba miatt nem működik a szolgáltatás. 

 

A választókörzetek képviselői a múlt hét folyamán végigjárták körzetüket, és ez, valamint a beérkezett lakossági bejelentések alapján elkészítünk egy utcaszintű összesítést. 

Ez azonban csak az első – érthetetlen módon eddig meg nem tett – lépés, innentől kezdve a szakembereknek, a jelenlegi szolgáltatónak kell megoldania a helyzetet. 

Az biztos, hogy több mint ezer lámpatest nem működik városszerte. Arra a kérdésre, hogy ennyi izzót legyártani és kihelyezni milyen rövid időn belül lehetséges, várjuk a szolgáltató válaszát. Egy biztos: a közvilágítás alapfeladat, amit a legrövidebb határidőn belül helyre kell állítani. 

Megszűnt az átjáró ház

 

Nem csak a közvilágítás területén akadtak hiányosságok: az önkormányzat épületének szakszerű őrzése, illetve a hivatal kulcshasználati rendje is hagyott bőven kívánnivalót maga után. Utóbbi egészen egyszerűen nem létezett, nem lehetett tudni, kinek, melyik helyiséghez van kulcsa. Ezért szükséges volt a főbejáratok, valamint több hivatali helyiség zárjainak cseréjére. Hosszú ideje nem működött az önkormányzat riasztórendszere, a portaszolgálat pedig csak napközben őrizte az épületet. 

 

Mivel a választásokat követő éjszaka ismeretlenek betörték a Széchenyi téri bejárati ajtót, azért arra az időszakra, amíg a teljes zárcsere, valamint a riasztórendszer újbóli üzembe helyezése megtörténik, 24 órás portaszolgálat biztosítja a városháza biztonságát.

2014.11.05. 12:33

A várost elborító kátyúkat ne számolja össze Esztergom népe? Arról is lehetne jelentő felület. Aztán az omladozó épületekről, arról is kellene, de szigorúan csak a ciklus elején. Később már kínos lehet!

2014.11.04. 17:18

Az, hogy a közvilágítás alapvető önkormányzati feladat, mindenki tudta, csak az előző testület fideszes tagajai nem. meg kellene kérdezni őket, miért nem biztosítottak forrást a közvilágítás helyreállítására. A rend kedvéért az előző polgármestert is. Azt is meg lehetne kérdezni, kedves volt vagy F.A. TIVI kft. volt főnökétől (Drága Bálint) honnan tetszett leszerelni a lámpákat/izzókat.

Mit jelent az, hogy a jelenlegi szolgáltató?

Mert a közvilágítás szolgáltatója (valójában kötelezettje) az önkormányzat, a közvilágítás rendszernek meg valszeg van egy önkormányzat által megbízott üzemeltetője. Ha van. Hát őket kellene megkérdezni és nem a lakosságot, ha meg nincs üzemeltető, sürgősen keresni kellene egyet.

 

2014.11.04. 16:40

Ez az igazság.

 

2014.11.04. 16:34

Ha jól emlékszem az előző ciklus utolsó évében a képviselötestület 500 led-es lámpatestre szavazott meg pénzösszeget ami felszerelésre is került.

Talán ha vennének még néhány száz darabot és felszerelnék akkor megoldódna a probléma.