Eseti bizottságot állítanak fel az új adósságrendezés megoldására

Eseti bizottságot állítanak fel az új adósságrendezés megoldására

2014. 04. 17. 9:13

Miután a várossal jelenleg is szavatossági perben álló Mária Valéria hotel és mélygarázs tulajdonosa, a Giegler Kft. újabb adósságrendezést kezdeményezett, Tétényi Éva polgármester (független) rendkívüli testületi ülést hívott össze szerda délutánra a városháza nagytermébe. A vitát követően a polgármester javaslatára kompromisszumos megoldás született, melyet minden párt támogatott, és melynek értelmében Esztergom Város érdekei védelmében és az adósságrendezési egyezségek megnyugtató lezárására eseti bizottságot hoznak létre.

A most alakított eseti bizottság az adósságrendezési eljárás során még 2011-ben döntést hozó bizottság mintájára 5 tagból áll, tagjai a polgármester, az aljegyző, a pénzügyi és ellenőrzési bizottság elnöke, egy testület által delegált tag, és egy ellenzéki képviselő. (Tétényi Éva – független, dr. Sarkantyu Lajos Adrián aljegyző, Steindl Balázs és Meggyes Tamás - Fidesz – KDNP, Nyíri Attila – MSZP). A testületi ülés szünetében az eseti bizottság arról döntött, hogy a rövid határidőre való tekintettel a húsvéti ünnepek után azonnal összeülnek, hogy a következő, május 24-i testületi ülésre már konkrét javaslatokkal élhessenek a képviselők felé. Az eseti bizottság feladata, hogy a négy éve indult adósságrendezés idén szeptember 30-ig esedékes utolsó részletének kifizetését problémamentesen megoldja a város, valamint hogy az önkormányzati tulajdonban lévő Strigonium Zrt.-hez tartozó cégek alvállalkozói a pénzükhöz juthassanak.

A polgármester a szavazást követően reményét fejezte ki, hogy az eseti bizottság minden párt általi támogatottsága utat mutathat abba az irányba, amely felé Magyarország első fővárosában történelmi szerepéhez és rangjához méltón a jövőben a megoldáskeresésen lesz a hangsúly. Így az őszi önkormányzati választásokon felálló új testület a múltat lezárva teljes erejével a város fejlődésére koncentrálhat – immár teljesen tiszta lappal – mondta Tétényi Éva.

 

Esztergom, 2014. április 16.

 

Váczy-Hübschl István   

        Kabinetfőnök

Városháza, Esztergom

 

 

2014. 04. 17. 13:21

No bizony, mit momdjak? pitymallik! vagy legalábbis ezügyben dereng némi fény!

Teljesen új lehetőséget látok arra, hogy immár a lakosság részéről is elfogadható döntés szülessen, mind a régi mind az új adósságrendezés ügyében. A régi ügyében azt gondolom akinek tényleg jogszerüen tartozunk azt minél előbb rendezze a város.

A belső adósságról kicsit mást gondolok a "Strigónium" No ez a legkisebb gond!

Mivel ugye a cég is a mienk meg a vagyona is sőt a tartozása is nekünk folyik be,

tehát mi fizetünk magunknak a cég meg semmi olyat nem végez amit az önkormányzat keretein belül ne tudna elvégezni Tehát csak növeli a költségeket drágitja a szolgáltatásokat.

Szüntessük meg! igy minden visszaszáll a városra!!

Gondolom ezt Meggyes Tamás látja a legjobban ! Most ,hogy már felszabadult a mindenáron való megfelelni akarás terhe alól,nincs kétségem, képes lessz az önálló gondolkodásra, cselekvésre is.

Steinld Balázs viszont egy jófelfogású fogékony ember és szerintem ész érvekkel kellő ismeretek birtokában könnyen meggyőzhető arról,hogy a városnak momentán ez az érdeke. Sőt neki is! ez lenne az optimális állapot.

De ha ez az optimum, nemis érhető el, akkor is legalább együtt megtudják akadályozni,hogy a Strigóniumból kifolyassák mindazt az adóbevételt, amit másra, nemesebb célokra is fordithatnánk, a többit meg bizzuk az utódokra.

Ez egy olyan visszanem térő alkalom vagy inkább lehetőség arra,hogy akár évtizedek mulva is büszkén vállalható lenne akár az unokák előtt is.

Sok sikert kivánok hozzá!