Irish Dance - Tornado
2012. 08. 04. 21:00

Várszínház

 

Ír TORNÁDÓ közelít!

Catherine Gallagher's Irish Dance, Tornado szuperprodukciója az Esztergomi Vár-Színházban

 

Valójában nem egy égi jelenségre, de mindenképpen elsöprő erejű élményre számíthat az, aki megnézi a Catherine Gallagher vezette ír sztepptánc produkciót, 2012. augusztus 4-én (szombaton), az Esztergomi Vár-Színházban.

A The Irish Dance Tornado az ír sztepptánc legkiválóbb táncművészeiből álló társulat. Szólótáncosa és koreográfusa az ír nemzeti bajnok és többszörös világbajnok Catherine Gallagher, aki tagja volt a világhírű Riverdance együttesnek és megannyi vezető társulatnak, akik eme jeles műfajban szórakoztatják a közönséget.

Fantasztikus, hogy egy ilyen őstehetség áll a szuperprodukció élén, ami már csak amiatt is kivételes, mert a világon egyedüliként koreografál és vezet nőként ír sztepp tánctársulatot. A nőiesség, annak minden emocionális többletével, kreativitásával, finomságával, ugyanakkor kirobbanó lendületességével meg is mutatkozik az előadásban, mely egyszerre tartalmaz autentikus ír elemeket és Catherine izgalmas, újszerű, modernebb zenei alapokra helyezett koreográfiáját. A The Irish Dance Tornado egy új különleges színfolt az ír tánc és a táncművészet világában, amelyet frenetikus, élőzenekaros dallamok kísérnek. A géppuskalábú táncosok lábdobpergésének hangja szinte extázisba hozza a közönséget. Catherine dinamikus, szenzációs és lélegzetállító szólókat táncol. Szabad szemmel szinte alig követhető, ahogyan a profi táncművészekből álló társulat elképesztő sebességgel szteppel a lábával a színpadon.

Catherine 5 évesen kezdett táncolni. Tehetsége hamarosan nyilvánvalóvá vált, minden idők legfiatalabb ír sztepp táncosaként tüntették ki az Írország Nemzeti Bajnoka címmel.

Egy idézet a Boston Herald kritikájából: "Soha nem láttam a legendás Michael Flatley-t táncolni, de miután láttam táncolni Catherine Gallaghert, nem is sajnálom, hogy Flatley nem volt ott."

Catherine mindhárom testvére szintén az ír sztepp tánc meghatározó szereplőivé váltak. Michel Patrick 14 éve a Riverdance principal szólótáncosa, másik testvére Barry John kilenc éve Las Vegasban táncol a Lord of The Dance együttessel, és végül a legfiatalabbik testvér George Bernard jelenleg a Riverdance-szel turnézik világszerte.

Catherine létrehozta saját produkcióját The Irish Dance Tornado néven, mely pergő ritmusával, zenéjével, varázslatos látványával mindenképpen magával ragadja, sőt energetizálja a nézőt.

Jöjjön el, nézze meg Catherine Gallagher és a műfaj legtehetségesebb táncosaiból álló együttes produkcióját és ajándékozza meg magát egy életre szóló élménnyel, melyet a szervezők garantálnak!

Előadás időpontja: 2012. augusztus 4. (szombat), 21 óra.

Helyszín: Esztergomi Vár-Színház

 

Jegyek a helyszínen és az alábbi helyeken vásárolhatók:

  • Cathedralis Tours Magyar-Német Utazási Iroda, 2500 Esztergom, Bajcsy-Zs. u. 26. Tel.: 33/520-260
  • IBUSZ Utazási Iroda, 2500 Esztergom, Kossuth u. 5. Tel.: 33/520-920
  • Jegyáruház Jegyiroda, 2510 Dorog, Bécsi út 43. (Bécsi udvar) Tel.: 33/441-066; 30/590-0957