Nézőrekord és telt házak: 10 ezer látogató a Várszínházban
Kultúra
2016. aug. 22.

<p>Az idei volt a színház történetének 28. évadja.</p>

A szezonzára hétvége után Horányi László számot vetett az elmúlt időszakkal. Többek között azt is elmondta, hogy a 2016-os szezon nézőcsúcsot döntött, megközelítőleg 10 ezer 200 nézőt vonzott be az évad. A bazilika előtti nagyszínpad előadásaira 1500-an váltottak jegyet.

Horányi elmondta, hogy az össznézőszám fele helyi lakosokból és turistákból került ki, 30%-uk az ország távolabbi szegleteiből érkezett, illetve sokan jöttek külföldről is.

"Nem csak az emelkedő nézőszám miatt tartom sikeresnek az évadunkat, hanem amiatt is, mert ismét sikerült bizonyítanunk azt, hogy a közönség nyáron nem csak a habkönnyű, zenés, vidám előadásokra kíváncsi. A fajsúlyosabb, gondolatébresztő darabokra is jelentős volt az érdeklődés. A visszajelzések alapján a nagyszínpadi táncos rendezvények mellett a várszínházban a két legsikeresebb bemutatónk a Nemzeti Színházból érkezett Psyché és a soproni színházzal koprodukcióban készült Az üvegcipő cipő produkció volt idén. Mindkét  előadás telt ház mellett zajlott. Szeretnénk ezt az utat követni. Úgy alakítjuk a jövőben a műsorunkat, hogy a színvonalas szórakoztatás mellett a klasszikus színházi előadások, fajsúlyosabb darabok is megjelenhessenek a várszínház kínálatában az értékmegtartás és értékközvetítés jegyében" - összegezte az igazgató az elmúlt szezont a Várszínház Sajtóközleményében.

És ami nagyon fontos: Horányi kifejtette, hogy az idei évad sikere az Önkormányzaté is, hiszen hathatós segítséget nyújtott ahhoz, hogy a minőség jegyében erősíthessék a település turisztikai törekvéseit. Mint azt már korábban megírtuk, az Önkormányzat 40 millió forintot különített el a büdzséből a várszínházi produkciók szponzorálására.

És akkor már csak mi tesszük hozzá. Mert fontosnak érezzük.

Tehát a színvonalas műsor részben az esztergomiak támogatása révén jött létre, így köszönjük önöknek is, hogy lehetővé tették a 28. évad létrejöttét.

(forrás)