Lakossági fórum a polgármester asszonnyal
2011. 05. 26. 18:00

Lakossági fórum a polgármester asszonnyal

Tétényi Éva, Esztergom, Esztergom-Kertváros és Pilisszentlélek polgármestere szeretettel vár minden érdeklődőt a 2011. május 26-án, csütörtökön 18.00 órakor tartandó lakossági fórumára.

Helyszín: Ipartestület (IPOSZ), Simor J. utca 17.

Téma: Többek között a piac helyzete.

 

gömbicica

2011. 05. 25. 19:09

Ha már piac!

Esztergomban vajon nem lenne életképes ilyesmi???

http://www.tudatosvasarlo.hu/cikk/informalis-termeloi-piac-balaton-felvideken

Sok irást olvastam már erről a piacról. Ha valaki netán arra jár nézzen már körül :-)

Piac engedélyeztetése: aranyos dolog pl. ez a rovar és rágcsálóirtás :-)))) Szakemberrel kötelezően el kell végeztetni!! Kiváncsi lennék én erre. Mit tud azon kivül tenni, amit egy normál ember is megtesz? Egérfogót tesz le, mérget helyez ki, ragacsot vesz. Ehhez bármelyik gazdaboltban hozzá lehet jutni.

Egy piac engedélyeztetése valóban nem egyszerű. Az engedélyt a helyi jegyző adja ki a részletes építészeti, rendezési, logisztikai, energia- és vízellátási, szennyvíz-elvezetési, hulladékkezelési tervek, közműellátási és hatósági nyilatkozatok alapján. A legális működéshez az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat vizsgálatai is kellenek a közegészségügyi követelmények betartásáról, illetve a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal szakvéleménye az élelmiszer-higiéniai és állat-egészségügyi feltételekről. Harmathy Ildikó szerint a sokszor ésszerűtlen elvárások miatt egy piac indulási költsége akár a milliós nagyságrendet is megközelítheti, ami már eleve ellehetetleníti a kisebb piacok létrejöttét.

„Egyszerűsítené a helyzetet, ha elkülönülnének a termelői piacokra és a vásárcsarnokokra vonatkozó szabályok. Jelenleg nem létezik olyan kategória, hogy termelői vagy biopiac. Számos olyan előírás van, amely a termelői piacok esetében nem életszerű. Ilyen a lebetonozott terület vagy a különböző termékek elkülönítésének követelménye, de ide tartozik, hogy évente kétszer kötelező a szakemberrel elvégeztetett rovar- és rágcsálóirtás akkor is, ha ezek jelenlétét nem észlelik.

gömbicica

2011. 05. 25. 14:18

FIGYELEM FIGYELEM!!!

MINDANNYIUNKNAK FONTOS!! AKI TUD SZAKITSON RÁ IDŐT, HOGY EL TUDJON MENNI!!!