Kodály-Ősbemutató Esztergomban!

Kodály-Ősbemutató Esztergomban!

2017.04.18. 23:53

Sic Transit Folk Műhely repertoárjában az utóbbi években elsődleges szerepet kaptak a magyar népdalok, így koncertjeinken rendre e népdalok sajátos hangszerelésű feldolgozása hallható.

Az idei évben, Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulóján a zenekar "Kodály nyomán" címet viselő tematikus műsorral készül, melynek gerincét a "Mátrai képek" Kodály-kórusmű eredeti népdalainak feldolgozása adja, több ismert Kodály-gyűjtés és Kodály-feldolgozás mellett.

Sic Transit Folk Műhely: Magyar népdalok, kicsit másként...Kodály nyomán

A formáció e tematikus műsorban is a Kodályhoz köthető magyar népdalok mai - klasszikus rock - hangszerekkel történő megszólaltatását tűzte ki célul egyrészt, hogy a népdalokat autentikus formában nem hallgató közönség is megismerje e dalokat, másrészt, hogy a magyar népdalok ismerői számára, a változatlan dallam és szöveg meghagyása útján adja meg az új hangszerelésben rejlő élményt.

A zene, illetve a folk-rockos hangzás népzenéhez történő kapcsolódását autentikus néptánc-betétekkel egészítjük ki, így műsorunk - a műfaji határokon átnyúló zenén túl - vizuális élményt is nyújt.

A május 12-i esztergomi ősbemutatón a zenekar vendége a Balassa Bálint Vegyeskar lesz (vezényel: Reményi Károly)

A kórus a zenekar által is feldolgozott népdalok Kodály-kórusváltozatából szólaltat meg néhányat.

Így az est, zenei-és műfaji határokon átívelve idézi meg Kodály munkásságának egy szeletét a 2017-es "Kodály évben".

Helyszín: A Művelődés Háza - Esztergom
időpont: 2017. május 12.(péntek) 19:00

Belépő: 1.000 Ft

Még nincsenek kommentek :(