Nem közölhetünk semmit

Nem közölhetünk semmit

2017.02.08. 12:10

Szóval az van, hogy én nagyon szívesen elismerném, ha tévedtem volna - az ember szerintem ilyenből ne csináljon hiúsági kérdést - de egyelőre a rendelkezésemre álló információkat sehogy se tudom olyan módon összepuzzlézni, hogy abból az jöjjön ki, hogy nem szűnik meg a strandbüfé.

Lemaradtam reggel a városháza visszavont közleményéről, mert éjjel az egyik amerikai ügyfelünk áthúzta a projektünk eddigi terjedelmét, úgyhogy reggel 9-től válságmegbeszéltem a projektvezetővel meg a vezető fejlesztővel (én szoftverarchitektként tengetem mostanában a mindennapjaimat), és csak most néztem meg, hogy mik is a fejlemények Strandbüfé ügyben.

Nem is tudom mit gondoljak. Az én szándékom a tegnap előtti cikkel mindössze annyi volt, hogy felhívjam egy döntésre a Szeretgomot még valamilyen okból a mai napig olvasók figyelmét. Este 8-kor kitettem a cikket, bezártam az irodát, hazasétáltam - ez nem volt 5 perc - és mire otthon kinyitottam a notebook-ot volt 500 olvasás meg 11 megosztás. Aztán 1000. Aztán 5000. Aztán reggel 8000.

Nem gondoltam, hogy ekkorát megy a cikk, azóta is tűnődöm, hogy mi lehet ennek az oka. Talán az, hogy maga a Termálkert, vagy Strandbüfé egy komoly társadalmi intézmény a városban, aminek a sorsa sokakat megérint. Talán az, hogy a leírt sztoriból süt az emberi kicsinyesség és aljasság, amit szerintem az emberek zöme rühell megtapasztalni a mindennapokban a hatalom részéről. Milliárdos lenyúlások történetei mellett megyünk el legyintve akkor is, ha nem épp egy Robin Hood sztoriról van szó - mindenki lop felkiáltással. De ha olyat látunk amiből kiütközik valakinek a kapitális jellemgyengesége, egyből lecsapunk és felháborodunk és tiltakozunk. Valami hasonló miatt mehetett hasonlóan nagyot a Szent István Gimnázium ügye 2007-2008-ban. Vannak ebben szerintem tanulságok, amiből a konzekvenciákat akár Esztergom határain kívül is le lehetne vonni.

Egyelőre nem tudok mást tenni, várom én is a fejleményeket. Én örülnék a legjobban, ha nem lenne igazam, és tudna tovább működni a Strandbüfé - akár Bádi Gáborék üzemeltetik tovább, akár más kapja meg ezt a jogot, de fenntartja ugyanazt a színvonalat, mint amit Váczy-Hübschl irányításával a hely elért. Viccen kívül, amikor először hallottam, hogy Pilu lett a Strandbüfé "főkorcsmárosa" a kabinetvezetői poszt után, kicsit kárörvendve nekem is az volt az első reakcióm, hogy végre minden a helyére került, de így két évvel később meg megtapasztalva azt amit a hellyel csinált, az ember nem tudja nem elismerni a minőségi munkát. De erről ennyit.

 

Még nincsenek kommentek :(