Járműipari cég alapítását készítették elő Esztergomban

Járműipari cég alapítását készítették elő Esztergomban

Az utolsó akadály is elhárult a  Esztergom-Tatabánya Kiemelt Járműipari Térség Nonprofit Kft. megalakítása útjából azzal, hogy november 29-én egyeztetést tartottak a klasztercég létrehozásáról. Az esztergomi városházán tartott eseményen részt vett Romanek Etelka Esztergom- és Schmidt Csaba Tatabánya polgármestere, valamint Szerencsés László a Komárom-Esztergom Megyei Iparkamara elnöke, Szögi Zoltán, az Edutus Főiskola vezérigazgatója és Vavra Gábor, a létrehozandó Kft. ügyvezetője.

A megbeszélésen elhangzott, hogy a nonprofit Kft. fő feladatai közé tartozik majd a megyei-térségi gazdaságfejlesztési programok pozícionálása, járműipari projektgazdák, leendő tagok, szervezetek felkutatása, szakértő szervezetek kialakítása, fejlesztési projektek menedzselése. Ugyancsak a cég feladatai között szerepel majd az úgynevezett portfolió menedzsment működtetése, melynek keretében többek között projektek generálása, támogatása, projekt előkészítés, kockázatkezelés, projekt/program monitoring, beszámolás, operatív feladatmegoldás.  Ezeken túl az Esztergom-Tatabánya Kiemelt Járműipari Térség Nonprofit Kft. további célokat is kitűzött maga elé a fent jelzett időpontban tartott egyeztetéskor, mégpedig a megyében megvalósuló, foglalkoztatás-növelését célzó kezdeményezések szakmai támogatása, az autóipari beszállítói kör szakember utánpótlásának biztosítása.

A cégalapítók arról is tárgyaltak, hogy az összehangolt iparterület fejlesztés a megyei területfejlesztési koncepcióval összhangban kell, hogy megvalósuljon a kiemelt növekedési zónák gazdaságfejlesztési programjai keretében.

A találkozón végül szó esett a megyében meghatározó autóipari és autóipari beszállító cégek beruházásainak, fejlesztési törekvéseinek támogatásáról, valamint a közép- és felsőfokú oktatás szintjén a duális képzés megerősítéséről, összehangolt fejlesztéséről.

 

-Sajtóközlemény, a Városháza szellemi terméke, a hibákért a Szeretgom nem vállal felelősséget, azt az autentikusság kedvéért közli. IDE kattintva tudnak panaszt benyújtani a Városházára. Ha ezen nem megy, próbálkozzanak e-maillel (varoshaza@esztergom.hu), a biztonság kedvéért legalább kétszer vagy háromszor küldjék el levelüket, mivel a technika ördögének bérelt szobája van a Bottyán-palotában. Ha mégsem sikerül elérni őket (mert miért ne), keressenek minket bizalommal-

Még nincsenek kommentek :(