Csodálatos panoráma: kilátót avattak a Prédikálószéken
Környezetünk
2016. okt. 24.

<p>A Pilisi Parkerdő Zrt. a Visegrádi-hegység 639 méter magas csúcsán nyitotta meg a környék legújabb turistalátványosságát.</p>

Forrás: Pilisi Parkerdő Zrt./Vajda Bertalan

A kirándulók és természetjárok körében kedvelt turistaútvonalon fekvő kilátó sikere borítékolható, hiszen a Rám-szakadék és a Vadálló-kövek miatt eddig is rengetegen keresték fel a hegycsúcsot. Hogy egy kis ízelítőt kaphassunk a panorámából, a Parkerdő elhelyezett egy webkamerát is az építmény tetején, így akár a nap huszonnégy órájában is kukkolhatjuk a Dunakanyart.

A kilátót Koller József Ybl-díjas építész tervei szerint 2016 tavaszán kedték el építeni csupa természetes anyagból, háborítatlanul hagyva a terület természeti értékeit. A felfelé haladva folyamatosan szélsedő építmény 12 méter magas, az egyes szinteken a térségben jelentős szerepet játszó magyar királyok emlékét idézik meg a kézzel festett, egyedi kialakítású tájékoztató táblákkal.

Az átadót a Parkerdő Zrt. szervezésében zajló 1956-os emléktúra keretében adták át, a megnyitón többek között beszédet mondott Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, illetve Zámbó Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. vezérigazgatója is.

A Szeretgomon korábban már összeszedtük a környék legkedveltebb kilátóit, a listát ITT tekinthetik meg.

Tóth Krisztián drónfelvételei a Prédikálószék új nevezetességéről

Pilisi Parkerdő Zrt./Szeretgom

(forrás)