Városháza: Kiemelt beruházás maradt az Esztergom-M1 összeköttetés
Gazdaság
2016. aug. 1.

<p>Megkerestük a Városházát a ma reggel a portfolio.hu-n, indexen is megjelent <a href="https://www.szeretgom.hu/content/84098-egyre-bizonytalanabb-a-beigert-autopalya-osszekottetes">információkkal </a>kapcsolatban. Röviden: Kiemelt beruházás maradt a 102-es út de az ütemezésről még ma felkeresik Völner Pált.</p>

Esztergom Város Önkormányzatát a kormányzat részéről senki nem kereste meg Esztergom közúti kapcsolatrendszere fejlesztésének visszavonása kapcsán, tekintettel arra, hogy ilyenre nem került sor. Mindösszesen annyi történt, hogy a Kormány visszavont (ez egyébként jogalkotásilag nem értelmezhető kifejezés) egy a jogalkotási törvény 12. § (3) bekezdése alapján egyébként is hatálytalan módosító rendelkezést.

Az érintett kormányhatározatot egyébiránt maga az - egyelőre csak a Magyar Közlönyben elérhető - újabb határozat módosította, konkrétan akképpen, hogy a korábbi hét kiemelt beruházás közül kivette a 23-25. sz. főút Bátonyterenye-Kisterenye-Ózd szakasz előkészítését. A 102. gyorsforgalmi út megépítésével Esztergom M1 irányú autópálya kapcsolatának javítása viszont a kiemelt beruházások között maradt.

A maradék hat beruházásra összességében döntött úgy a Kormány, hogy az összesen 579 milliárd forintnyi összeget nem a 2017-től 2019-ig terjedő időszakra ütemezi évenként, hanem 2022-ig. Mindebből egyelőre nem tudhatjuk - hisz városunk felé ilyen jelzés nem érkezett -, hogy a 102. számú gyorsforgalmi út tekintetében milyen konkrét ütemezésre számíthatunk. Ez ügyben még a mai napon hivatalosan is megkeressük dr. Völner Pált, városunk országgyűlési képviselőjét. - írja a hivatal a válaszában.

 

UPDATE: Loppert Dániel, a NIF Zrt kommunikációs igazgatója fórumozók kérdésére elmondta: a Kormány döntése nem érinti az esztergomi autóbuszpályaudvar-vaasaútállomás átépítését.

(forrás)