Egyre bizonytalanabb a beígért autópálya-összeköttetés

Egyre bizonytalanabb a beígért autópálya-összeköttetés

2016. 08. 01. 9:10

Tegnap robbant a portfolio.hu-n a hír, miszerint többek között törlik Esztergom közúti kapcsolatrendszerének fejlesztését.

102-es út, m1

A Kormány visszavonja az egyes kulcsfontosságú budapesti közlekedési beruházások előkészítésének forrásigényéről szóló egyik friss kormányhatározat táblázatának 3. és 4. sorát - többek között ezt a szűkszavú mondatot is tartalmazza egy péntek esti kormányhatározat, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy azt a csak néhány napja meghozott határozatot vonja vissza, ami az M1-es és M7-es autópálya kétszer háromsávosra kiszélesítéséről szólt.

 

Ezzel párhuzamosan a friss kormányhatározat országszerte számos egyéb projektet is töröl, illetve visszavonja a korábban biztosított támogatást hozzá. "A Kormány visszavonja a központi költségvetésből finanszírozott közúti beruházásokról szóló 1010/2015. (I. 20.) Korm. határozat módosításáról szóló 1871/2015. (XII. 2.) Korm. határozatot. Ez a gyakorlatban a Modern Városok Program megállapodásai között Sopron, Szolnok, Békéscsaba magas szintű útkapcsolatának kiépítését, valamint Ózd, Debrecen, Győr és Esztergom közúti kapcsolatrendszerének fejlesztését takarja és a most visszavont határozatok ezen kormányhatározat másik pontjával függnek össze, amelyekben ezen városok kapcsán rögzíti a kormány, hogy pontosan mit támogat fejlesztéseik közül." írja a portfolio.

 

Ez Esztergom esetében konrétan a Suzukinak megígért 102. főút megépítését jelenti, amivel Esztergom összeköttetést kapna az M1-es autópálával. A Kormány még 2012-ben kötött stratégiai megállapodást a Magyar Suzukival, aminek értelmében a gyár közvetlen kapcsolatot kapna az M1-es autópályával.

 

Kérdéseinket eljuttattuk a térség országgyűlési képviselőjének is. Addig is a teljes cikket elolvashatják a portfolio-n.

 

2016. 08. 01. 10:25

Völner Pál válaszára kíváncsi vagyok,ha egyáltalán reagál.

Mi mindig kimaradunk mindenből.

2016. 08. 01. 9:46

Ez elég konkrétnak tűnik, sem mint bizonytalannak.