Pont kerülhet a Pöttyös téri illegális parkolás végére?
Gazdaság
2016. júl. 6.

<p>Amennyiben a holnapi rendkívüli ülésen a képviselők elfogadják a rendeletet, változhat a Pöttyös térre érvényes behajtási rend. A felújítás után, most akár fél óráig várakozni is lehetne.</p>

Ha a képviselők a holnapi testületin elfogadják a rendeletet, akkor ön ezentúl akár 30 percig is várakozhat a téren, amennyiben a polgármestertől megkapja az ehhez szükséges behajtási engedélyt. De nem ám egész nap! Hanem csak a kijelölt időszakban, amely mindennap reggel 6-tól 9-ig, illetve délután 15-től 20 óráig tart. Amennyiben viszont úgy dönt, hogy személygépkocsijával 14 órakor gördül be a területre, és nem esik az engedély nélkül, non-stop behajthatók kategóriájába (mentőszolgálat, városüzemeltetés, betegszállítók, stb.), ráadásul, ne adj’ Isten, belefut a hatóság egyik arra járó képviselőjébe is, akkor könnyen megütheti a bokáját!

Jobban mondva megütheti, ha lesz olyan, aki megüti önnek.

Hiszen garancia továbbra sincs arra, hogy az új szabályokat mindenki betartja majd, ráadásul kivennék a rendeletből azt a részt is, amely valóban biztosíthatná, hogy csak az engedéllyel rendelkezők hajthassanak be a területre. A nyitható útelzáró elemekről van szó. A korábbi hatályos szabályozás (amelyben pontatlanul Aradi tér szerepel, ilyen közterület viszont hivatalosan nincs Esztergomban, így a tér nem esett semmiféle szabályozás alá eddig) szerint ugyanis ennek most is ott kellene lennie, de pár éve rejtélyes körülmények között nyoma veszett, és azóta sem pótolták.

Szállítás címszó alatt pedig továbbra is behajthatnak majd kisebb testű teherautók (3,5 tonna alattiak), így a tér hangulatjavítása és a térkövek cseréje után sem garantált, hogy ne törjék össze a burkolatot újból.

Felújítottuk a teret, aztán mégis parkolót csinálnánk belőle. Tényleg, nem akarunk akkor inkább már valódi parkolót a Pöttyös tér helyébe?

(forrás)