Rendkívüli testületi percről percre
Közélet
2015. nov. 3.

<p>9 órakor kezdünk a Városházán.</p>

Elöljáróban:

 

Napirendi pontok

 

Az esztergomi ásványvíz, ami a létezés és a nem létezés határán táncol

 

10:15- Köszönjük a figyelmet!

10:11- Juhász István: most akkor emelkednek az árak, vagy csökkennek, és örülünk, hogy végre kiveszik? Alberti: indokoltan emeljük. Elfogadják, de akad 3 nem (Nyíri, Juhász, Vigh).

10:07- Várhatóan fellendül a turizmus Esztergomban, ha megnyílik a yacht kikötő és az új szálloda (Aqua Palace, Portobello). Emelkednének a bérleti díjak a Kis-Duna sétányon. Alberti Péter az ötletgazda. Volt ÉDÁSZ épület miatt is gondolt erre a képviselő. Romanek: bízunk benne, hogy fellendülünk.

10:03- Vissza a földre. Kesztölcnek Esztergom nyújt majd ebrendészeti szolgáltatást.

10:00- NAV végrehajtás alatt áll a cég, amely a szabadalmi eljárást lefolytatná? Október elsejétől már nem! Így ez az akadály elhárult. Vigh László nemmel szavaz, Nyíri Attila tartózkodik. A többiek elfogadják, Esztergom újra ásványvizes város lesz!

9:55- Szent István Ásványvíz védjegy oltalmának újra felkarolása. Lejárt, és már vannak rá jelentkezők is. Lépnünk kell!

9:53- Elfogadják.

9:52- Nyíri: Milyen civil szervezetekkel müködnénk együtt? Válasz: Máltai, Határtalan Szív Alapítvány.

9:49- Esélyegyenlőségi program: együttműködés a járás teleplüsei között. Járási esélyegyenlőségi terv is készül majd a jövőben, lesz majd esélyegyenlőségi kerekasztal is. Esztergom megállpodást köt a többi településsel.

9:47- Január 4-ig lennének ott a gyerekek (de lehet, hogy már hamarabb viszzaköltözhetnek). Holnap kihelyezett szülői értekezlet lesz az óvodában. Tájékoztatják a szülőket is. Elfogadják.

9:45- Felújítják óvodáinkat, vannak lemaradások. Romanek: Belvárosi Óvodánál vannak a legnagyobb lemaradások, mármint a felújításokban. 150 éves épület, egy kis megbontás megannyi nehézséget hoz a felszínre. Heti gyakorisággal ülünk le a kivitelezővel, hogy gyorsítsuk a munkát, viszont bizonyos objektív dolgokat miég mi sem tudunk felülírni. Széchenyi tér 20. szám alá helyez el egy csoportot az önkormányzat.

9:37- Átvett intézmények hasznosításával kapcsolatos döntések. Rengeteg bérlési szándék érkezik, december 31-ig a hivatal munkatársai bejárják az intézményeket. A döntést későbbre halasztják. Juhász István: Dobó Gimnázium esetén az aula nincs benne a felsorolásban, pedig közeleg a báli szezon, megfelelő árat kellene társítani hozzá. Géza Fejedelem pont szeretné bérelni majd, ezért is jutott eszembe.

9:24- Költségvetésben átcsoportosítás. Átvállalt intézmények technikai alkalmazottait az önkormányzat átveszi közalkalmazotti jogviszonnyal. Pluszban vannak, akik megbízási munkaszerződéssel dolgoznak, nekik meghosszabbítják a jogviszonyukat december 31-ig. Harmadikként pedig érkezik a Baross Gábor utca 3., 8 millió forintot csoportosítanak át a tervezésre (gyeremkjóléti központ lesz itt hamarosan).

9:15- Tóthné Borbély Viola, dr. Bognár Ferenc (Nyíri Attilla nemmel szavaz, nem feltétlenül értett egyet az új tagok megválasztásával), dr. Kokas Sándor (ismét nemmel). Pénzügyi Biz. új tagjai, éppen esküt tesznek. Alberti Péter: a szakmai kívánalmakat is mérlegelve kerültek be az új emberek.

9:12- Külsős bizottsági tagok megválasztása. Biró László, Hégli Krisztián és dr. Szántó Tamás már nem tagjai a Pénzügyi Bizottságnak, illetve a Sport Bizottságba választanak új tagot.

9:04- Szép jó reggelt minden kedves olvasónak! Két fő hiányzik az ülésről: Sztojka Lajos és Stámusz Andrea. A testület tehát határozatképes.

(forrás)