Valóban álmos kisváros volt Esztergom a nyáron?
Kultúra
2015. aug. 27.

<p>Némely felvételek szerint UFO-k keringőztek az égen a Duna felett, mások még mindig furcsa zörejeket hallanak Búbánatban. Az egetrengető események mellett azonban csordogált az élet a városban is. Mégis minek nevezzük Esztergomot nyáron? Egy unalmas és punnyadt kisvárosi közegnek, esetleg egy fesztiválokkal telezsúfolt, a környék lakóinak is élményeket nyújtó központnak? Állóvíz és lapály, vagy inkább eget és földet beterítő isteni sugarakat lövellő attrakciórengeteg?</p>

A meterológiai nyár határidejét vesszük elsődlegesnek a felmérésnél, amely augusztus 31-ig tart. Mi is ehhez tartjuk magunkat. Így csupán azokra a rendezvényekre, illetve történésekre szavazhat, amelyek ezen időintervallumon belülre estek, a bőség zavarában így is nehéz lesz dönteni.

 

Kérdés még a színvonal is, illetve hogy milyen város képét prezentálta az idei nyár. A bőség a színvonal kárára ment? Esetleg úgy gondolja túl egysíkú programokat kínált a város, és inkább máshol múlatta az idejét és a pénzét? Fiatalként idegennek érezte magát Esztergomban a nyáron, netán úgy gondolja, lehetett volna kicsit akciódúsabb a város nyara 2015-ben? Aztán ebből már egyenesen adódik az örök kérdés a szakavatottak számára: régen minden jobb volt?

 

Álljon itt négy kategória a nyári emlékek tiszteletére, idézzük fel együtt a 2015-ös nyár számunkra legemlékezetesebb történéseit. Szeretnénk leszögezni, hogy szelektívek voltunk, egyes dolgok kiestek, míg mások erőteljesebben ragadtak benne az emlékeinkben. Kommentben javíthatja hibáinkat. A válaszokra kattintva lehetősége van megnyitni a hozzá kapcsolódó cikket is, így egy csapásra ön is részese lehet az élménynek.

 

Ön szerint melyik volt a nyár legszínvonalasabb és leglátványosabb zenei-kulturális rendezvénye Esztergomban?
Quiz Maker
 
(forrás)