Újból ki lesznek tiltva az autók a Széchenyi térről

Újból ki lesznek tiltva az autók a Széchenyi térről

Az utóbbi időben megszaporodtak a Széchenyi térre behajtó autók.  A rend hamarosan visszaáll a régi kerékvágásba, ugyanis július elejétől újból üzemelni fog a behajtást gátló oszlop. Sajtóközlemény következik.

Esztergom Város Önkormányzata nevében tájékoztatom a tisztelt lakosságot, hogy 2015. július 6-án (hétfő) reggel 9.00 órakor az Esztergom, Széchenyi téri behajtást gátló oszlop beüzemelése megtörténik.

 

A forgalomgátló oszlop távirányítóval működtethető. A távirányító kiadása a behajtási engedéllyel együtt Polgármesteri hatáskör. A távirányítóért átvételkor bruttó 15.000,- Ft letéti díjat kell fizetni, melynek működő képes leadásakor a letéti díj visszajár!

 

A behajtási engedélyről és a letéti díj fizetéséről bővebb tájékoztatást személyesen az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Irodáján kaphatnak (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.) illetve telefonon a +36 33 542 098- as telefonszámon.

 

A közfeladatot ellátó gépjárművek, megkülönböztetett jelzéssel rendelkező járművek, illetve a figyelmeztető jelzéssel rendelkező járművek külön behajtási engedély nélkül közlekedhetnek és a feladat ellátásáig a védett övezetekben tartózkodhatnak, a fenti szervezetek már korábban kiadott távirányítóval rendelkeznek (Rendőrség, Tűzoltóság, Mentőszolgálat, Polgárőrség, Piac felügyelő, Közműszolgáltatók).

 

Ideiglenes behajtási engedélyt kaphat meghatározott napon és időben eseti jelleggel akinek indokolt a védett övezetbe történő behajtása. Az engedély alapján és letéti díj ellenében egy darab távirányító vehető át az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal Városüzemeltetési Irodájáról.

 

A behajtási engedély csak be- és kiközlekedésre jogosít, parkolásra nem. Az engedély és a távirányító csak az engedélyen feltüntetett forgalmi rendszámú járművel történő behajtásra használható fel, más járműre nem érvényes. A burkolatban okozott esetleges károkért teljes anyagi felelősséggel tartozik a behajtási engedély jogosultja.

 

A behajtási engedélyt a közterület- felügyelők és a rendőrség jogosult ellenőrizni. Amennyiben az engedélyes a behajtásra vonatkozó előírásokat megsérti, úgy tőle az engedély visszavonható. Árurakodás a Városháza közben kijelölt rakodási területen végezhető.

 

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a módosított forgalmi rendre való tekintettel ne megszokásból közlekedjenek!

 

Romanek Etelka

polgármester

Eredeti méret

2015.07.01. 6:49

Egyébként az hajtott be a térre, akinek oda egyébként joga van bemenni, és nem is parkolt a téren, hanem bement az ingatlanra.

 

 Joga? Milyen joga? A Deák Ferenc utca végén, a városháza sarkánál van egy kötelező haladási irányt jelző tábla, miszerint ott csak balra, a Kis Duna sétány felé szabad továbbhajtani. És mivel nincs alatta a "Kivéve engedéllyel" kiegészítő, senki nem hajthatott volna be eddig sem a Széchenyi térre.

 

Ha egyszer venné a fáradtságot, és a térre benézne, látná nem ment tönkre semmi (...)

 

A csudát nem. Egyre több a repedezett járólap.

 

 

2015.06.30. 21:54

Ha már közlekedünk, a Lőrinc utca teljes hosszára nem ártana kitenni egy 30-as sebességkorlátozást. Én abban is benne lennék, hogy a zebrákat megemeljük a járda szintjére, kvázi fekvőrendőrként, babakocsival nem egy leányálom átkelni. A szigeten kint van a 30-as tábla, de a kis-duna sétány feloldja, és fizikai  lassítás nélkül viszonylag gyakran akad 70-nel száguldó vadbarom.

2015.06.30. 21:49

Jó látni, hogy lépéseket tesznek a szíbályok betartására. Kérdés, hogy a némileg többek által látogatott  Kis Duna sétányra mikor kerül vissza a Behajtani Tilos tábla és milyen lépéseket tesznek annak betartatására. Illetve az ugyancsak sokak által látogatott Berényi Zsigmond utca Behajtani Tilos  illetve a Lakó-, Pihenőövezet táblájának (20 km/h) mikor és miként próbálnak érvényt szerezni az illetékesek, különös tekintettel a Macskalépcső kialakításából adód balesetveszélyre és az ott sétálók, élők biztonságára.

2015.06.30. 21:44

Ahogy elnézem kommentjeit, Ön nagy közlekedési szakember!

Egyébként az hajtott be a térre, akinek oda egyébként joga van bemenni, és nem is parkolt a téren, hanem bement az ingatlanra.

 

Ha egyszer venné a fáradtságot, és a térre benézne, látná nem ment tönkre semmi, és azt is megfigyelhetné, hogy a térre nem illő platánok hogyan emelik fel a burkolatot.

 

Arra is rákérdezhetne, hogy mikor fogják ismét alakra vágni a fákat. Talán  majd akkor, amikor már megint karvastagságnyi lesz az ága?

2015.06.30. 18:20

Kérdeném az illetékeseket :

                               - hová lett a két elektromos aútó.  ???Eze két jármü volt hívatott a térre való szállitások lebonyolitására .

                               - mikor fognak működni a téren lévö szökőkutak????

Éppen ideje,hogy működik a behajtást akadályozó oszlop,mivel a behajtási tilalmat senki nem vette komolyan,nem törödve azzal,hogy a díszburkolat tönkre megy .

2015.06.29. 22:13

A hívható telefon működik, és napközben nem hajnalban

2015.06.29. 15:09

Hajnalban?

Viccelj!

2015.06.29. 12:58

Már működik! ( 11 óra)

2015.06.29. 8:16

Nagy kár, hogy olyan telefonszámot adtak meg, amely " átmenetelig nem kapcsolható"! (hétfőn reggel 8 óra.!)