Ki a felelős a facsonkításokért?

Ki a felelős a facsonkításokért?

2015. 06. 24. 13:19

Ön is szembesült az utak mentén heverő ágakkal és furcsa fazonra nyírt fákkal? Ha a Magyary út, a Földműves utca, a Vasas utca, a Babits utca, vagy a Terézia utca környékén lakik, akkor biztosan.

A vezetékek alatti fák rendszeres nyírása az önkormányzat feladata lenne, ha ez valamilyen oknál fogva elmarad, akkor a szolgáltatónak kell elvégezni a munkálatokat. Esztergomban pár éve elmarad a lombozatok tendenciózus ritkítása, ezért az E-On intézkedett az ügyben, a cég viszont már kevésbé törődött az esztétikai kivitelezéssel, illetve több esetben a lenyesett ágakat sem szállítatták el. Az önkormányzat idén őszre tervezte a ritkítást, az áramszolgáltató viszont a munka elébe ment, így városszerte megtörténtek a facsonkítások. Mint megtudtuk, Esztergom kérdésekkel fordult az E-On-hoz, illetve egyeztetéseket kezdeményezett a céggel egy elfogadhatóbb módszer kidolgozásának reményében.

 

 

 

 

2015. 08. 09. 13:48

Úgy tűnik találtak még renitens fákat Esztergomban. A barbár hozzá nem értés újabb szomorű emlékművei a Földműves út Kopácsy út kereszteződésénél. Vajon ez az út egy élhetőbb város felé? Ahol dilettánsok formálják a környezetünket? Az ilyenek az én szememben épp olyan természetkárosítók, mint akik szemetet hagynak szét a Duna partján, vagy az erdőkben.

2015. 06. 24. 21:45

Csak az emlékeimre hagyatkozom, nem tudom, érvényben é van az a szabály, hogy az ilyen munkálatokat, vagy ősszel a lombhullás után, vagy tavasszal a lombosodás előtt kell elvégezni, és nem ilyenkor. El meditálok azon, hogy miért van az, hogy a szabályokat nekünk, az egyszerű halandóknak minden körülmények között be kell tartanunk, az úgymond "hivatalos szervek" nagy ívben le....k a szabályokat. Ha mi ki akarunk vágni egy fát, engedélyek sokaságára van szükségünk, ha a "hivatal" teszi, le....ja a szabályokat. Kifejezetten nagy fákat vágtak ki pár héttel ez előtt Szentgyörgymezőn. Érteném, ha balesetmegelőzés miatt kell ilyet tenni, DE.....