Bíróság elé áll Meggyes Tamás
Közélet
2015. aug. 13.

<p>Hűtlen kezelés miatt áll bíróság elé az egykori polgármester, fideszes országgyűlési képviselő. Meggyesnek most az esztergomi városvezetők életbiztosítási szerződéseivel kapcsolatos vélt törvénytelenségek miatt kell számot adnia - értesült a PestiSrácok.hu</p>

Meggyest és négy bűntársát hűtlen kezeléssel vádolják. Az esztergomi önkormányzat még 2003-ban életbiztosítási szerződéseket kötött Meggyes és volt alpolgármestere részére, 2007-ben a szerződéseket meghosszabbították, közben a másik alpolgármesterrel is megkötötték, illetve a befektetési életbiztosítások kedvezményezettjét is megváltoztatták, az önkormányzat helyett Meggyes és az alpolgármesterek lettek a kedvezményezettek. A vád szerint Meggyes hatáskörét túllépve döntött a szerződések meghosszabbításáról, illetve módosításáról.

 

Az önkormányzat vagyoni hátránya 13 millió forint volt. Meggyest, alpolgármestereit  jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel vádolja a Központi Nyomozó Főügyészség.

 

2013-ban a Népszavának még úgy nyilatkozott Meggyes a gyanúsítási ügyröl: "a politikai megrendelések nem ismeretlenek az igazságszolgáltatásban, csak azt nehéz eldönteni, hogy ki rendeli meg ezt: az ellenségeink vagy a barátaink".

 

A teljes cikk a PestiSrácok.hu-n érhető el.

(forrás)