Olvasók javaslatai kerültek a költségvetésbe

Olvasók javaslatai kerültek a költségvetésbe

2015. 02. 27. 17:12

Februártól immár bárki felemelheti szavát a város megszépülésének, rehabilitációjának érdekében. Az új városi büdzsébe ugyanis bekerült néhány javaslat a Szeretgomról is, pedig volt, hogy csak kommentben jelent meg az ötlet. Mutatjuk, melyeket tervezték be az idei költségvetésbe Vigh László módosítója nyomán.

Itt van 4 egyszerű érv, melyekkel alátámasztjuk előző eszmefuttatásunkat.

 

1., Megújulnak a Szeminárium melletti lépcsők

A fák alatt megbújva, a Molnár sor/Berényi Zsigmond utca végéről is elérhetjük a bazilikát, elhaladva a Szeminárium kertje és a Szent Adalbert Központ „hídja” mellett”, bár a feljáró meglehetősen régi, ez még nem indokolná elhanyagolt állapotát. Pluszban hozzáad jelentőségéhez, hogy innen juthatunk el leggyorsabban a dzsámihoz, és ez fordítva is igaz.

 

 

2., Elpaterolják a bazilika alatti parkolóból is a betontömböket

Az esztergomi háborús viszonyokat idéző betonmonstrumokat még a Meggyes-korszak mozgolódásaa közepette helyezték mai helyükre. Idén találkozhatunk velük utoljára, reméljük, még a turistaszezon beköszönte előtt elszállítják őket.

 

 

3., Névtelen út aszfaltozása a Budai Nagy Antal út és a Móricz Zsigmond út között

Az említett 100 m-es útszakasz anno szépen kimaradt a Beatrix királyné utca aszfaltozásakor a sorból, fehér folt maradt a felújítások közepette még a Meggyes-érában. A dolog azért ciki, mert a lakótelep kukái is ott sorakoznak, pont ennek a 100 m-es útszakasznak a közepén, és a sártól, víztől esős időszakban megközelíthetetlenek, a víz pedig egyszrűen megáll az úton. Biciklivel sem a legideálisabb arra közlekedni. De számtalan ilyen kisebb utcát tudunk mutatni városszerte, amelyek valamilyen módon kimaradtak az utcák aszfaltozásából.

 

 

4., Kis-Duna sétány egykori forgalomelzáró oszlopait pótolják

A Kis-Duna sétány forgalma néha a Bánomi áttörés (sokszor talán még a Széchenyi tér) forgalmával is vetekszik, de a hiányzó oszlopok olyan fokú igénytelenséget árasztanak, ami csak hőn szeretett városunkban tud kiteljesedni. Pár éve ez még senkit nem zavart, vagy ne m lehetett nyomatékot adni az undornak?

 

2015. 03. 01. 14:08

 Hát ez igazán örvendetes ! Ezeket bizony mind nagyon fontos és elodázhatatlan javaslatnak tartom, éppen ezen hasznos javaslatok hosszutávu megóvása érdekében tennék egy igen fontos javaslatot ! Midőn a napi séta közben az Erzsébet parkba tévedtem, A török dzsámi alatt van egy árviz jelző berendezés amin jól látható, hogy az utóbbi évtizedben milyen hatalmasat emelkedtek az árvizi tetőzések ! Ami különösebb matek tudás nélkül is jól látható ! Ha a jelenlegi tendencia tovább folytatódik , az elkövetkezendő 5-10 éven belül biztos,hogy mind ezt a szépséget amit most megmentettünk de az összes többit is el fogja pusztitani az árviz ! Hacsak fel nem ébrednek álmukból, a képviselő urak és tesznek immár valami érdemi lépéseket is ennek elkerülése érdekében ! De még mielőtt szó érné a ház elejét jelzem ez nem azért fog bekövetkezni mert én mondtam ! Előre is mosom a kezeimet de a veszély abszolút reális , mert minden ez irányba mutat !!!

Nem mintha bántani akarnám a képviselő urakat ,mert tudom,hogy nem értenek hozzá ! De legalább kérdezzenek meg felelősséggel biró szakembereket ! Ugy tudom ezt még nem tiltja a Fidesz szabályzata ! Már ha tényleg tenni akarnak valamit a lakosság érdekében !

Eredeti méret

2015. 02. 28. 8:36

Lehet, hogy valamelyik nyári gasztro és egyéb kulturális  rendezvény miatt kerültek ki onnan az oszlopok

Az oszlopokat akkor szedték ki, amikor az Erzsébet udvarán épült a tornaterem.

Az új oszlopokat ezért valami mobil ki és be csavarozhatóvá lehetne cserélni mivel a fesztivál szezonra megint akadályt okozhatnak a fixre behelyzett  oszlopok.

A középső oszlop eredetileg is lehajtható volt, gondolom, most is olyan lesz.

 

 

 

2015. 02. 28. 0:51

4., Kis-Duna sétány egykori forgalomelzáró oszlopait pótolják

Lehet, hogy valamelyik nyári gasztro és egyéb kulturális  rendezvény miatt kerültek ki onnan az oszlopok, hogy a felszereléseket meg az alapanyagokat be tudják szállítani a standokra. Aztán nem volt gazdája neki aki vissza tegye a helyére. Az új oszlopokat ezért valami mobil ki és be csavarozhatóvá lehetne cserélni mivel a fesztivál szezonra megint akadályt okozhatnak a fixre behelyzett  oszlopok.