Olvasók javaslatai kerültek a költségvetésbe
Közélet
2015. febr. 27.

<p>Februártól immár <a href="https://www.szeretgom.hu/content/78218-mi-bantja-a-szemet-esztergomban-">bárki felemelheti szavát</a> a város megszépülésének, rehabilitációjának érdekében. Az új városi büdzsébe ugyanis bekerült néhány javaslat a Szeretgomról is, pedig volt, hogy csak kommentben jelent meg az ötlet. Mutatjuk, melyeket tervezték be az idei költségvetésbe Vigh László módosítója nyomán.</p>

Itt van 4 egyszerű érv, melyekkel alátámasztjuk előző eszmefuttatásunkat.

 

1., Megújulnak a Szeminárium melletti lépcsők

A fák alatt megbújva, a Molnár sor/Berényi Zsigmond utca végéről is elérhetjük a bazilikát, elhaladva a Szeminárium kertje és a Szent Adalbert Központ „hídja” mellett”, bár a feljáró meglehetősen régi, ez még nem indokolná elhanyagolt állapotát. Pluszban hozzáad jelentőségéhez, hogy innen juthatunk el leggyorsabban a dzsámihoz, és ez fordítva is igaz.

 

 

2., Elpaterolják a bazilika alatti parkolóból is a betontömböket

Az esztergomi háborús viszonyokat idéző betonmonstrumokat még a Meggyes-korszak mozgolódásaa közepette helyezték mai helyükre. Idén találkozhatunk velük utoljára, reméljük, még a turistaszezon beköszönte előtt elszállítják őket.

 

 

3., Névtelen út aszfaltozása a Budai Nagy Antal út és a Móricz Zsigmond út között

Az említett 100 m-es útszakasz anno szépen kimaradt a Beatrix királyné utca aszfaltozásakor a sorból, fehér folt maradt a felújítások közepette még a Meggyes-érában. A dolog azért ciki, mert a lakótelep kukái is ott sorakoznak, pont ennek a 100 m-es útszakasznak a közepén, és a sártól, víztől esős időszakban megközelíthetetlenek, a víz pedig egyszrűen megáll az úton. Biciklivel sem a legideálisabb arra közlekedni. De számtalan ilyen kisebb utcát tudunk mutatni városszerte, amelyek valamilyen módon kimaradtak az utcák aszfaltozásából.

 

 

4., Kis-Duna sétány egykori forgalomelzáró oszlopait pótolják

A Kis-Duna sétány forgalma néha a Bánomi áttörés (sokszor talán még a Széchenyi tér) forgalmával is vetekszik, de a hiányzó oszlopok olyan fokú igénytelenséget árasztanak, ami csak hőn szeretett városunkban tud kiteljesedni. Pár éve ez még senkit nem zavart, vagy ne m lehetett nyomatékot adni az undornak?

 

(forrás)