Szijjártó két újonnan Esztergomba települő cégről beszél

Szijjártó két újonnan Esztergomba települő cégről beszél

2012. 11. 21. 23:49

Az államtitkár tegnapi látogatása alkalmával értesült arról, hogy két új Kirchhoff-beszállító tervez letelepedni Esztergomban.

Szijjártó Péter tegnap a Kirchhoff-üzemben, ma pedig Komáromban a Kayser Automotive Hungária Kft. üzemében adott át új szerelőcsarnokokat. Mindkét beruházás 50-50 főnek ad munkát. A külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkár egy ma esti tv-interjú során elmondta, hogy ezek az autóipari cégek újabb vállalkozásokat vonzanak megrendeléseikkel. "Tegnap az esztergomi cégnek a vezetője mondta, hogy annak hatására, hogy ők bővítenek, már két újabb jelentkező van az esztergomi ipari parkba, akik szeretnének oda jönni. Az egyik egy kétezer négyzetméteres csarnokot már el is kezd lassan építeni, merthogy megrendeléseket fognak kapni ettől a megnövekedett kapacitású cégtől."

 

A város az elfogadott ingatlanhasznosítási koncepciójának értelmében pedig ipari parki telkek eladásából is próbál bevételhez jutni. Szeptemberben az ipari parkban megtelepedett cégek vezetőinek tartottak tájékoztatót a városházán, amin arra kérték a vállalatokat, hogy az ipari parkban még meglévő tizenöt telket ajánlják beszállítóiknak, partnereiknek.

Törölt felhasználó #3155

2012. 11. 22. 14:34

Uraim, ha valaki valahol lecserél egy villáskulcsot, a jelen kormánya hatalmas, soha eddig nem látott fejlődésről beszél!
Közben a Nokiától hány embert küldtek?

választópolgárok

2012. 11. 22. 11:33

Elöször is akkor örüljünk ha mindez - autópálya, új üzemek, munkahelyek - létre is jöttek. Szijjártóék sokat mondanak de keveset tesznek. Eltekintve attól hogy államtitkár úr idegen tollakkal díszelkedik, mert a cégek akkor teremtenek új munkahelyet ha az nekik elönyös, de nem azért mert Orbánék ott kotnyeleskednek mintha közük is lenne hozzá. Egyetlen ami a kormány dolga lenne az autópálya, na ezt pedig megnézem mikor lesz ott forgalom is.

Szerintem ez már a város lakóit ámító készülés a választásokra, tudja a kegyelmes nagy vezér, hogy az esztergomi lúzerbandával nem nyer semmit.

Csak egy köcsögöt a köcsögnek.