A Polgári Esztergomért Egyesület közleménye
Közélet
2009. jan. 31.

<p>Az elmúlt napokban kézbesített végzés szerint a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság 2008. decemberében jogerősen nyilvántartásba vette a [[Polgári Esztergomért Egyesület]]et.</p>

Maga az aktus normális körülmények közt egyáltalán nem lenne különös, ám azok, akik figyelemmel kísérték az egyesülettel kapcsolatos híreket, tudják, ez itt Esztergomban mégsem hétköznapi esemény. Az elmúlt évben ugyanis nagy volt a jövés-menés meg a levelezés a megyei bíróságon annak érdekében, hogy ez a nyilvántartásba vétel ne legyen olyan egyszerű.

Talán vannak, akik arra is emlékeznek, hogy egy internetes fórumokon jól ismert önkormányzati képviselő, aki egyébként régi kedves ismerősöm, a Hídlap hasábjain keresztül előbb értesített engem és a város lakosságát a bejegyzésünk elé gördített akadályokról, minthogy megkaptuk volna erről a bíróság tájékoztatását.

Tudjuk, nem egyszerű manapság egy társadalmi szervezetet nyilvántartásba vételét végigvinni, sok türelemre, odafigyelésre, kevés rosszakaróra, aztán egyéb apróságokra, pl. jó névválasztásra van szükség ehhez. Az mindenesetre megnyugtató, hogy továbbra is bízhatunk a demokrácia alapvető intézményeiben - ha nem is mindegyikben.

Kovács Gábor
a Polgári Esztergomért Egyesület elnöke

(forrás)