Rögbi, Magyar Kupa: az Esztergomi Vitézek megvédték címüket
Sport
2007. szept. 30.

<p>Az Esztergomi Vitézek rögbicsapata már kilenc magyar bajnokságot nyert zsinórban, és tulajdonképpen az utóbbi években nem nagyon veszélyeztették uralmukat. Most a Magyar Kupában védték meg tavalyi elsőségüket, az előző évben a Fehérvár legalább az ellenfelük volt, az idén szinte senki.</p>

A döntőben a másodosztályú (de játékban korántsem másod osztályú) Szentest győzték le. A szentesiek meglepetésre jutottak a döntőbe, de nem érdemtelenül, mert a magyar mezőnyben (de nemzetközileg is) az egyik leggyorsabb játékossal rendelkeznek.

Fekete Csanád szinte a hátán cipelte be csapatát a döntőbe, amely a klub legjobb eredménye fennállása óta. A Vitézeknél a legjobb a román hetesrögbi válogatottat is megjárt Suiogan Károly volt, akinek játéka nagy élmény volt annak nézőnek a számára, aki semleges szemlélőként éppen nem a saját csapata vereségét szemlélte.

A harmadik helyen a Battai Bulldogok fiatal gárdája végzett, negyedik a Kecskemét, ötödik az Elefántok, hatodik a rendező Fehérvár RC csapata lett.

Forrás: www.nemzetisport.hu

(forrás)