Az esztergomi denevérmentés főszereplőjét, Márton Andrást is jelölték a példakép kampányban
Környezetünk
2016. nov. 21.

<p>Az utóbbi évek <a href="https://www.szeretgom.hu/content/82036-deneverek-szorultak-a-jozsef-attila-iskola-falai-koze">egyik legdurvább sztorijából</a> végül az ő fellépésének is köszönhető, hogy nem lett katasztrófa. A Famous Grouse Példakép kampányában most rá is szavazhatnak.</p>

Márton András otthonát évekkel ezelőtt osztotta meg a madarakkal. Önerőből, támogatásokból és a családi kassza terhére vadmadár-mentő központot működtet Dömösön.

Évente 200-500 vadmadár fordul meg náluk, akiket gondos ápolást követően visszaengednek a szabadba.

Iskolákban és óvodákban rendszeresen tart előadásokat, hogy a fiatalságot is közelebb vigye a madarak világához, alapító tagja az országszerte immár több mint száz önkéntessel rendelkező Fióka és Madármentés szervezetnek.

Esztergomban is sokszor megfordul, a tavalyi nagy vihart kavart denevér-befalazós történet mellett számtalanszor mentette meg esztergomi madarak életét is. Tavaly a Prímás-szigetről baglyokat, a bazilikától vércsét mentettek, a nyáron Kertvárosban egy kerítésbe akadt héját sikerült kijuttatniuk a szabadba, illetve feketerigókat helyeztek biztonságba.

Csúcsszezonban 130 madarat gondoztak egyszerre otthonukba, szinte ráment a gatyájuk is, munka pedig mindig akad, így a támogatás nagyon jól jönne.

Ha ön is úgy gondolja, hogy Márton András munkájával példaképként állítható a közösség elé, ne habozzon, dobjon egy szavazatot ERRE A LINKRE kattintva.

A verseny még 4 napig tart, 24 óránként egy vokssal tudja támogatni a dömösi madármentőt.

(forrás)