Világutazó újságíró érkezik Esztergomba
Kultúra
2016. okt. 12.

<p>Szegő Andor kalandor-zsurnaliszta Afrikáról tart majd beszélgetős, képes előadást a Kaleidoszkóp Házban november 18-án.</p>

Fotó: Szegő Andor/Facebook
 
Ha teheti, és kedve van, november 18-án hagyja maga mögött Esztergomot, és kalandozzon Andorral a fekete kontinens színes világában. A fényképekkel teletűzdelt előadáson többek között választ kaphat olyan kérdésekre, minthogy hogyan milyen érzés tevegyomrot enni, vagy arra: hogy került a Gellért-hegyi Szabadság-szobor mini mása Addis Ababába. De a világutazó megmutatja önnek Rejtő Jenőt egy marokkói zegzugban, a Kis Herceg lábnyomát a Szaharában, illetve megismerkedhet Gambia vendégszerető krokodilpopulációjával és a Ssierra Leone-i gyémántbányák drágaköveivel is.
 
Szegő Andor: világutazó, rádiós műsorvezető. 17 évesen került a Korán a kezébe, azóta nagy szenvedéllyel tanulmányozza az iszlám vallást. Hogy jobban megismerje a muszlimok mindennapjait, többször utazott Ázsiába, ezen látogatásai során eljutott többek között Afganisztánba, Iránba, Irak kurd részére, Szíriába, és Jemen földjére is. Az iszlám afrikai elterjedésének tanulmányozása során kezdett Afrika iránt érdeklődni, egy nyugat-afrikai úton szeretett bele a kontinens természeti és kulturális gazdagságába. Hátizsákkal, egyéni szervezésben 27 afrikai országba jutott el.
 
Időpont: 2016. november 18., péntek 18 óra
Helyszín: Kaleidoszkóp Ház (2500 Esztergom, Pázmány Péter u. 7.)
 
A program ingyenes, csatlakozni lehet a Facebookon is IDE kattintva.
 
(forrás)