Mennyire érdekelte az esztergomiakat a kvótanépszavazás? Itt vannak a körzetek és az eredmények, mutatjuk

Mennyire érdekelte az esztergomiakat a kvótanépszavazás? Itt vannak a körzetek és az eredmények, mutatjuk

2016. 10. 03. 17:21

Szentgyörgymezőn és Pilisszentléleken volt a legmagasabb a részvétel a kvótanépszavazáson, Kertvárosban pedig a legalacsonyabb.

Esztergomban a választásra jogosult 23 280 lakosból mindössze 10 355 (44,48%) gondolta azt, hogy elmegy szavazni, és beikszel egy, esetleg kettő rubrikát, vagy népművészettel üzen a kormánynak. Végül 9518-an húzták be a NEM-et, és mondták azt, hogy megvédik Esztergomot. Közben született 694 (6,70%) érvénytelen szavazat is, 142-en pedig IGEN-t mondtak a migránskvótára, a Városháza nyelvére lefordítva: „nem álltak ki Esztergomért”.

Jelentsen bármit is ez az egész zagyva beszédmód.

Forrás: Romanek Etelka/Facebook

Az országos átlaghoz viszonyítva (43,37%) Esztergom jobban teljesített, a megyei átlaghoz viszonyítva (40,25%) pedig még jobban, de így sem volt esélye, hogy a megyei elit közelébe férkőzzön. A TOP-ban olyan településeket találunk, mint a 212 lakosú Aka (63,21%), a 483 lélekszámú Vérteskethely (59,42%), vagy a 378 állandó lakossal bíró Dunaszentmiklós (62,70%). Az, hogy a falvak élen jártak a szavazásban, országos trend. Fideszék szempontjából annál érdekesebb viszont a megyei jogú városok bukdácsolása.

A megye legnagyobb városában, Tatabányán, ahol további 3 millióval az Önkormányzat is beszállt a kampányba, 39,42% volt a részvételi arány. Dorogon pedig még a budapesti érdektelenséget is felülmúlta a közöny (35,75%).

Az Esztergomi Járásból városunk mellett kifejezetten két településen folytatattak intenzív NEM-kampányt. A polgármesterek mindkét helyen maximálisan kihasználták az internet adta lehetőségeket. Kesztölcön Vöröskői István nagy ívű esszében tudatta a lakosokkal, hogy a most jövő idegenek az őket befogadó országokba nem képesek beintegrálódni, így a legjobb, ha elutasítjuk a kötelező kvótát október 2-án. Kesztölcön (a turbórakéták ellenére) végül 42,24%-os részvétel mellett a szavazók 98,70%-a mondott hangos NEM-et a „vallon” bürokraták ötleteire.

Forrás: Kesztölc.hu

Várainkban gyakran idegen zsoldosok is voltak a kivérzett helyiek pótlására. Vallonok, flamandok és más népek fiai, akik miatt nem egy erősség veszett el, nekik nem volt hazájuk ez a föld. Ma „vallonföldről”, külföldről akarják megmondani, mit kell tennünk. (Vöröskői István: Szavazzunk nemmel!, Kesztölc.hu)

Nyergesen Mihelik Magdolna polgármester asszony adott bele mindent a Facebook-on, hogy a szavazófülkékbe csábítsa a nyergesieket. Az eredmény (42,63%) azonban itt sem lett annyira kecsegtető, mint azt korábban remélték.

Valószínűleg Esztergomban sem hozott túl sok szavazatot a polgármesteri buzgólkodás, mégis a 44,48% a jobb eredmények közül való, ha a Fidesz vidéki bázisait mérjük egymáshoz.

Így is akadt azonban olyan körzet városunkban, ahol bizony a voksoláson megjelentek száma megugrotta az 50%-os küszöböt, és érvényes lett a szavazás. Szentgyörgymező a szokásokhoz hasonlóan megint élen járt a szavazáson, Pilisszentléleken pedig a mikrofalvakhoz hasonlóan magas volt a részvételi, illetve a NEM-ek aránya is.

A legalacsonyabb aktivitást Kertvárosban regisztrálták, a városrész minden körzetében 40% alatt maradt a részvétel. A Pala menti településrész számai tökéletesen illeszkednek Dorog eredményeihez.

 

Pár érdekesség a végére a térkép előtt:

A legmagasabb részvételi arány: Pilisszentlélek, a 21. szavazókör (57,03%)

A legalacsonyabb részvételi arány: Kertvárosban, a 27. szavazókör (32,71%)

Legtöbb érvénytelen: az 5. szavazókörben a fővároshoz hasonló eredmény született az érvénytelenég szempontjából (66 – 12,28%)

Csak NEM szavazat: Kertvárosban, a 25. szavazókörzetben senki nem nyúlt mellé

A legtöbb IGEN százalékos arányban: Kertvárosban, a 27. szavazókörben a 8 IGEN súlyos 3,17%-ot nyomott a végeredménybe (amúgy a legtöbb igen abszolút értékben a 18. szavazókörben jött össze, itt 18-an bólintottak rá a menekültkvótára)

A nagyobb térképért kattintsanak ERRE A LINKRE.

2016. 10. 18. 2:48

Kedves Holdfény!

"Igen, tudom, hogy a VILÁGUNIÓ gondolata nem reális, főleg jelenleg, hanem MÉG CSAK UTÓPIA!
De szerintem nem lehetetlen elérni, sőt, mondhatom, SZÜKSÉGSZERŰ lesz, azaz egyáltalán nem tartozik az "agyrémek", azaz az elérhetetlen kategóriába."

A "VILÁGUNIÓ" mint olyan politikai szervezet, szerveződés. Eredendően rossz. Egyenlő alávetettség. Egyenlő világkormány. Egyenlő világhadsereg, egyenlő világuralom. Ebben látod a szép jövőt? Az emberiség rémálma valósulna meg.

Az embert mindég is saját közvetlen környezete amiben minennapjait éli fogja legjobban érdekelni és foglalkoztatni, hogy az emberhez méltóan jó legyen, hogy értelmet és értéket lásson és tapasztaljon benne. Ahhoz hogy ezt megtudja valósítani, pont az ilyen unió építgető senkiházi politikusokat kéne fenéken billentenie. Azokat, akik felhatalmazást kaptak a társadalomtól hogy annak érdekeit képviseljék, aztán egészen mást képviselnek, eszközökké válnak teljesen más érdekek képviseletében háborúk kirobbantásában, a rend felborításában, milliók életének tönkre tételében. 

A mi Csillagunk a nekünk is életet adó Hélioszunk élete miatt nem aggódnék, viszont a saját jövőnk és utódaink jövője felől annál inkább. Az EMBER egy igen érdekes élőlény. Szabad akarattal felruházott, mégis aránylag könnyen befolyásolható. Értelmes lény, mégis aránylag könnyen becsapható félre vezethető. Ez talán abból ered, hogy alapjában jó és jó szándékú. Ezt a tulajdonságot használják ki azok, akik szándéka mások feletti uralkodás, mások javainak megszerzése.

 

2016. 10. 18. 1:25

"Méghogy NEKEM nincs semmi együttérzésem a magyar sors iránT!
Te nem értetted meg, amit írtam!
Akkor elmagyarázom:"

De én nagyon is jól megértettem amit írtál. Pontosan arra reagáltam.

"Azok helyzete más, akiknek menekülnie kellett, de azzal a szándékkal mentek, hogy amint rendeződik a helyzet, visszajönnek.
Bartók Béla is állandóan azt várta, kotródjanak el innen a nácik..."

De most tényleg. Azt akarod mondani, hogy rendeződött a helyet? hogy helyükre kerültek dolgok és emberek? Megtörtént a rendszerváltás aztán mostmár kuss? 

Nemtudom én nem ismertem A nácikat, a háború után születtem, de én meg arra vártam hogy kotródjanak el a kommunisták. Szerinted elkotródtak?

 

2016. 10. 18. 0:54

"És azt érted, hogy Jézus, Mária és József is migráns volt, mert el kellett menekülniök Betlehemből, Egyiptomba?"

Most ez komoly? Jézust hozod fel példának a jelenleg Európában és Közel Keleten kialkuló helyzetben? Te azt látod helyesnek amikor egy mesterségesen kialakított helyzetben ez esetben háború, hogy azt a társadalmi réteget, amelyik a legnagyobb mértékben sújtott a háború borzalmaitól nagy tömegekben rászabadítod más emberek, más társadalom életterére? Ez érdekes. Miért nem azokat nevezed gyűlölködőnek, akik kirobbantják és okozzák a háborút? Akik adják hozzá a fegyvereket, az ideológiát? Miért nem azoktől követeled hogy azonnal fejezzék be ezt az ocsmány ember ellenes cselekedetet, segítsék az ott élő embereket rendbe tenni az életüket, a környezetüket? Ennek látom értelmét.

Amikor nagy mennyiségben élőlények elözönlenek más élőlények életterét, azt úgy nevezik hogy invázió. Mivel az ember is élőlény legalább is szeretném azt gondolni, bár már néha vannak kételyeim így ez a meghatározás az emberekre is vonatkozik. Amikor az adott élőlények területét invázió éri idegenek által, akkor Isten és természet adta joguk, sőt kötelességük védekezni az invázió ellen, saját fennmaradásuk érdekében. Ez ilyen egyszerű. Minden más csak mellé beszélés, a valódi probléma szőnyeg alá söprése, kenése elmaszatolása. 

2016. 10. 17. 23:58

Kedves Strázsa!

Méghogy NEKEM nincs semmi együttérzésem a magyar sors iránT!
Te nem értetted meg, amit írtam!
Akkor elmagyarázom:

"Szerintem meg azok írták ki magukat a magyar nemzetből, akik külhonokba távoztak, és SEMMI hajlandóságuk nincs valaha is visszajönni!" - EZT írtam, ugye?
Nos, ez PONT azt jelenti, hogy AZOKAT nem tekintem a MAGYAR NEMZET részének, akiknek semmi hajlandósága SOHA visszajönnni ide. 
Azaz:
Bizony, ők NEM a NEMZET RÉSZEI, ŐK csupán CSAK "magyar származásúak". Kozmopoliták, ha úgy tetszik, mert úgy gondolkoznak: "Ott a hazám, ahol a jólétem!"
Az ILYEN ne szavazhasson velünk együtt az országunk honpolgárait érintő dolgokról, bármiről is essék szó.
Jöjjön haza, éljen itt, és szagolja velünk együtt az ibolyát, részesüljön a szavazata okozta jóból és rosszból egyaránt... velünk együtt...
Könnyű kintről kibicelni az ITT folyó kártyajátékhoz!

Azok helyzete más, akiknek menekülnie kellett, de azzal a szándékkal mentek, hogy amint rendeződik a helyzet, visszajönnek.
Bartók Béla is állandóan azt várta, kotródjanak el innen a nácik...
Sajnos, nem érhette meg, mert elhunyt az EMIGRÁCIÓBAN...
DE!
A holttestét hazahozatta a rokonaival a végrendeletében, mikor ez lehetségessé vált.

2016. 10. 17. 23:31

Kedves Strázsa!

Igen, tudom, hogy a VILÁGUNIÓ gondolata nem reális, főleg jelenleg, hanem MÉG CSAK UTÓPIA!
De szerintem nem lehetetlen elérni, sőt, mondhatom, SZÜKSÉGSZERŰ lesz, azaz egyáltalán nem tartozik az "agyrémek", azaz az elérhetetlen kategóriába.
De jól látod, én valóban ebben HISZEK! Nem reménykedem, sőt!
Tehát NEM ebben reménykedem az Emberiség jövőjét illetően, hanem igenis HISZEM, hogy csakis az egész Föld összlakosainak összefogására lesz ahhoz szükség, ami a nagyon-nagyon késő jövőben  az EMBERISÉGRE vár ahhoz, hogy fennmaradjon.

Ugyanis a Bibliával ellentétben a Noé-bárkája nem valószínű, hogy volt, hanem az bizonyos, hogy LESZ!
Csak nem víz, hanem TŰZ fogja okozni.
Gondolj a Napunkra... Mikor is lesz "vörös-óriás?!:(((
Bizony, el KELL az emberiségnek menekülnie, de nemcsak a Földről, hanem az egész Naprendszerből!
Persze igaz, ezt a nagyon késői jövőt még el kellene érni valahogy...

Nos, én ERRE a természetes és kikerülhetetlen katasztrófára gondoltam.
Az utóbbi években sokat foglalkoztat ez a téma, bár engem nem fog érinteni, mégis...
Nem, ne hidd, hogy túl sok sci-fit olvastam, vagy néztem, NEM!
Hanem fizikusok tudományos könyveit a Világegytemről, az univerzum születéséről (Nagy Bumm) és haláláról (Nagy Reccs).
Ezért:
Jó lenne kihúzni a jelenleg fennálló értelmes ÉLETET, ameddig csak lehet. Ha nem itt, akkor máshol...
Úgy gondolom, addig kellene az embereknek összefogni, toleránsnak lenni egymással, és nem elenségeskedni, amíg nem késő.

De jól tudjuk, KÉT ember jó kapcsolatához is az kell, mindketten akarják, ami nehéz dolog. Még nehezebb, ha TÖBB emberrel kell jókapcsolatot kialakítani. Különösen, ha merőben más a kultúrája ezen népeknek.
Már pedig tudjuk, hogy az, hisz emberből sincs két egyforma...

2016. 10. 17. 22:26

"legfőbb oka a saját hazájában való üldöztetése. Legyen az politikai, vagy gazdasági eredetű" Jah, így már értem, ha mi megyünk, az teljesen érthető!!

2016. 10. 17. 22:23

És azt érted, hogy Jézus, Mária és József is migráns volt, mert el kellett menekülniök Betlehemből, Egyiptomba?

2016. 10. 17. 20:13

"Innét már talán ismeri a bibliát a sok gyűlölködő ember is."

Ezt nem értem. Szerinted aki a saját családját, faluját, hazáját védi a betolakodók ellen az gyűlölködő? 

2016. 10. 17. 20:04

"Szerintem meg azok írták ki magukat a magyar nemzetből, akik külhonokba távoztak, és SEMMI hajlandóságuk nincs valaha is visszajönni!
Azaz: a magyar származású "migráncsok" a Nagyvilágban... Mert úgy mondják, a magyar MINDENHOL megtalálható a Világban az Arktisztól az Antartktiszig! :P"

Hát semmi együttérzés nincs benned a magyar sors iránt? 

Az hogy hosszú évszázadok óta igen sok magyar hagyta el hazáját és szinte mindenhol megtalálható a világban, legfőbb oka a saját hazájában való üldöztetése. Legyen az politikai, vagy gazdasági eredetű. Mert ugye gazdaságilag is lehet háborút indítani egy nemzet egy ország ellen. Én nem akarok pálcát törni senkinek a világnézete fölött, de próbáljunk a realitások határain belül maradni. 

2016. 10. 17. 19:40

"Magyarországnak az Európai Unióban a helye!"

"Magyarországnak az Eurázsiai Unióban a helye!"

"Magyarországnak a VILÁG UNIÓBAN a helye!"

Lehet tiltakozni, lehet rúgkapálni, de EZ UTÓBBINAK előbb-utóbb be KELL következnie, különben az EMBERISÉG ki fog pusztulni! :(((

 

Kedves Holdfény, ezek szépen csengő szavak, kár hogy semmi köze sincs a realitáshoz. Az unió az egységet jelent. Az pedig nincs sem Európában, sem Eurázsiában, a Világban (értsd a földi társadalmak összességét.) pedig még kevésbbé. 

Elég volt az Uniókból. A gyakorlatban ez nem egységet, hanem alávetettséget jelent. 

Mégis hogyan képzelsz te el egy Világ Uniót? Úgy hogy a bankárok a fegyvergyárosok a multi cégek létre hoznak egy világkormányt? kijelölik a vezetőket? természetesen a jelenlegi "demokratikus " kormányok és média teljes együttműködésével, mert ugye a világkormány az nagy lesz, az együttműködők helyet is kapnak benne, akik aztán természetesen az egész emberiség jólétén fognak minden energiájukkal munkálkodni, egy Világhadsereg által védelmezve. Persze lesznek a függetlenséghez és önrendelkezéshes konokul ragaszkodók, de ezekre majd szigorú kemény ököllel lesújt a Világ igazságszolgáltatási rendszere. Tulajdonképpen ez már létre is jött, ha még nem vetted volna észre?

De tényleg... te ebben látod a jövő Emberiség reményét?

2016. 10. 17. 18:45

"Arra gondolsz, nehogy úgy járjunk, mint az avar és szláv eredetű népek, mikor ideérkeztek a magyar migránsok? ( Merthogy ugye a magyarok azért voltak kénytelenek elhagyni az őshazát, mert az éghajlatváltozás rendkívül negatívan befolyásolta ottani életlehetőségeiket.)"

Ugye ezt viccnek szántad? Tudom elég sajátos humorod van.

"De most már komolyan. A magyarok sorsát hogyan lehet függetleníteni az európai népek sorsától? ( Jó, tudom, most éppen az a törekvés, hogy nemzetféltő kormányunk kivezesse Európából -meg a liberális demokráciából- országunkat. Putyinnak tetsző cselekedet. )"

Azt én sem gondoltam, hogy a magyarok sorsát függetleníteni lehetne az európai népek sorsától. Ebből egyenesen következik, ha káosz esetleg polgárháború veszi kezdetét mondjuk nyugat európában, az Magyarországot is magával fogja söpörni. Ezt pedig minden képpen el kellene kerülni. Ugyanis az elkerülés ideje most van. Amikor valami már megtörtént, akkor azt már nem lehet elkerülni. 

 

2016. 10. 12. 22:01

Kicsit én is "migráncsozok". 

Tudta? hogy Jézus , Mária, és József is "migráncs" volt, mikor Heródes király elöl, Betlehemből Egyiptomba menekültek hogy ....... Innét már talán ismeri a bibliát a sok gyűlölködő ember is.

2016. 10. 12. 8:47

Kedves Jenő!

Mégegyszer mondom:

MAGYARORSZÁGNAK AZ EURÓPAI UNIÓBAN A HELYE!

A "hinta-politika" itt nagyon nem jön be!
Ki a fene ajánlhatta EZT Vityának?! :(((

"Könnyű a törpének, ha magasabb akar lenni az óriásnál, csak üljön a vállára. Ám az a különös, hogy az óriás engedi, s az a nevetséges, hogy még csodálja is a törpe nagyságát. Ó, emberi együgyűség!" /Victor Hugo/

2016. 10. 12. 8:38

Nahát!

"Tehát a jövő nem versenyről, hanem az emberiség emberként való fennmaradásáról kéne szóljon, nem egymás meg a természet elpusztításáról. Ez bizony egy igen fontos nézőpont kérdése, ki melyik oldalon teszi le a voksot?"


Kedves Strázsa!
Ebben nincs vita köztünk!

2016. 10. 12. 8:31

Kedves Akincilar!

Én meg úgy gondolom, hogy:

A JÖVŐ kikerühetetlen perspektívája a következő:

"Magyarországnak az Európai Unióban a helye!"

"Magyarországnak az Eurázsiai Unióban a helye!"

"Magyarországnak a VILÁG UNIÓBAN a helye!"

Lehet tiltakozni, lehet rúgkapálni, de EZ UTÓBBINAK előbb-utóbb be KELL következnie, különben az EMBERISÉG ki fog pusztulni! :(((

“Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását.” 
(William James)

Azt hiszem, nem állok messze a Te értelmezésedtől.
Azaz! 
A jelenlegi teendőnk: Mindenképpen bent maradni az Európai Unióban.
De nem kéne a többi nagyhatalom bajszát sem rángatni!

 

2016. 10. 12. 8:19

Jajj! De nem MI, hanem Vitya! :(((

 

2016. 10. 12. 8:15

Szerintem meg azok írták ki magukat a magyar nemzetből, akik külhonokba távoztak, és SEMMI hajlandóságuk nincs valaha is visszajönni!
Azaz: a magyar származású "migráncsok" a Nagyvilágban... Mert úgy mondják, a magyar MINDENHOL megtalálható a Világban az Arktisztól az Antartktiszig! :P

 

2016. 10. 12. 8:10

Hmmmm...

A "kiskakas" addig kapirgált a kisebbedő szemétdombján, míg talált egy félkrajcárt, de kiderült, hogy az is alumíniumból volt, és nem gyémántból, mert az CSAK a mesében van!

2016. 10. 11. 10:31

Bocsánat, az előző megjegyzésemet srázsának címeztem:)

2016. 10. 10. 10:44

"Aki igennel szavazott Brüsszelre és a migráns invázióra az nyilván nem azért tette, mert szívügye a magyar nemzet sorsa és jövője. "

Arra gondolsz, nehogy úgy járjunk, mint az avar és szláv eredetű népek, mikor ideérkeztek a magyar migránsok? ( Merthogy ugye a magyarok azért voltak kénytelenek elhagyni az őshazát, mert az éghajlatváltozás rendkívül negatívan befolyásolta ottani életlehetőségeiket.)

De most már komolyan. A magyarok sorsát hogyan lehet függetleníteni az európai népek sorsától? ( Jó, tudom, most éppen az a törekvés, hogy nemzetféltő kormányunk kivezesse Európából -meg a liberális demokráciából-  országunkat. Putyinnak tetsző cselekedet. )