Folytatódott az esztergomi sportolók csodahétvégéje, Szabó Marci Budapesten nyert nemzetközi sakkversenyt
Sport
2016. okt. 3.

<p>Múlt héten <a href="https://www.szeretgom.hu/content/84625-zsoka-harom-eremmel-tert-haza-szegedrol-az-olimpiai-remenysegek-versenyerol">Csikós Zsóka</a> tért haza három éremmel az Olimpiai Reménységek Versenyéről, majd pénteken <a href="Szeptember 30. &eacute;s okt&oacute;ber 2. k&ouml;z&ouml;tt rendezt&eacute;k a f&#337;v&aacute;rosban a XI. Art Pub nemzetk&ouml;zi sakkversenyt. Az A f&#337;csoportban 102-en indultak, a B-ben pedig 72-en.">Maráz Zsuzsa</a> szinte emberfeletti teljesítménnyel győzte le a kilométereket és saját magát Görögországban. Most pedig a fővárosból szállított óriási sikert Szabó Márton Mihály, az Esztergomi Sakk Club sportolója, a Dobó Katalin Gimnázium tanulója.</p>

Fotó: Esztergomi Sakkiskola/Facebook

Szeptember 30. és október 2. között rendezték a fővárosban a XI. Art Pub nemzetközi sakkversenyt. Az A főcsoportban 102-en indultak, a B-ben pedig 72-en.

2015-ben Szabó Marci első FIDE versenyén (!) a B csoportot nyerte meg, idén 6-5,5 ponttal ( 5 győzelem, 1döntetlen, 0 vereség) az A csoportot magabiztosan fél pont előnnyel nyerte.

A Dobó Katalin Gimnázium tanulója nem csak a nyílt versenyen diadalmaskodott, a szakmai elismerés mellett a legjobb ifjúsági díjat is megkapta, illetve pontjait 52 egységgel növelte.

Az Esztergomi Sakk Clubot még Kovács Géza képviselte, 6-4,5 pontos teljesítménye (4 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség) a 10. helyre volt elég, ez plusz 18 pontot jelentett.

A 13 éves Fekete László a B csoportban 6-2,5 pontot szerzett ( 1 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség) ezzel 36 ponttal lett gazdagabb.

Szabó Márton Mihály október 21-23. között az Esztergomban rendezendő megyei felnőtt bajnokságon indul, ahol egyik esélyese a versenynek, majd Németországban indul egy másik openen városunkat képviselve.

(forrás)