Belakta új lakását a sakkiskola: győzelem a nyitányon Nyergesújfalu fiataljai ellen
Sport
2016. szept. 19.

<p>Szeptember első felében felpörgött az élet az esztergomi sakkozók háza táján is.</p>

Az Esztergomi Sakk Club utánpótlás bázisa az Esztergomi Sakkiskola szeptember 10-én a megyei gyermek csapatbajnokság első fordulójában Nyergesújfalu csapatát fogadta a Kiss János altábornagy úton, és főlényes győzelmet aratott.

Esztergomi Sakkiskola - Nyergesújfalu SE 12:4

Pontszerzők: Pétervári Szabolcs 4, Fekete László 3,5, Marosvári Gergő 2,5, Nagy Bence Gábor 2

Szeptember 17-én Naszályon vettek részt ifjú versenyzőink a XVII. Naszály Kupa-Szobi Géza emlékversenyen, ahol a 2001 és 2005 után születettek indulhattak két csoportban. A Pétervári Szabolcs, Marosvári Gergő, Spanberger Richárd, Paksai Nikoletta összetételű csapatunk a fiatalabbak népesebb mezőnyében a negyedik helyen végzett úgy, hogy azonos pontszámot szerzett a harmadik felvidéki vetélytárssal szemben, viszont a segédpontok nem nekünk kedveztek.

Élmezőny végeredménye: 1.MTK 25; 2. Barcza-BEAC Bp. 19; 3. Szentpéter (SVK) 17; 4. Esztergomi Sakkiskola 17; 5. Barcza-BEAC II. Bp. 16; 6. Bátorkeszi (SVK) 13,5…

Az erős mezőnyben két fővárosi élklubtól kaptak ki gyermekeink, kategóriájában az Esztergomi Sakkiskola a legjobb megyei csapat volt Naszályon.

Az Esztergomi Sakkiskola várja tanulóit hétfőn és pénteken 15 és 17 óra között a Kiss János altábornagy út 24. szám alatt található sakkiskolában. Itt gyermekversenyt is rendeznek szeptember 23-án, pénteken 15 órától. A versenyen 2x15 perc a játékidő, és hat forduló kerül megrendezésre. Bárki indulhat 14 év alatt. A verseny várhatóan 18 óráig tart majd.

Bővebb információ: esztergomisakkclub@citromail.hu vagy az Esztergomi Sakkiskola Facebook oldalán.

(forrás)