Családi sportnap kincskereséssel, futóversennyel, borkóstolással: mindez egy helyen, Kesztölcön
Kultúra
2016. szept. 12.

<p>Balogh Tamás, a Kesztölcről szóló kis könyvecske szerzője izgalmas programot szervez október 8-ra. A rendezvényhez fotópályázat is kapcsolódik. </p>

Október 8-án, koradélután kezdődik az első őszi kesztölci sportnap. Tamás változatos programot szervezett. Az eseményt az Önkormányzat és a Kesztölci Borklub támogatja.

Kincskeresés: Kis csapatok (3-5 fős baráti társaság, család) vághatnak neki térképpel a falunak és környékének, hogy megkeressenek itteni műhelyeket, pincéket, farmokat és válaszoljanak az ott kapott kérdésekre, vagy épp megjegyezzék a látottakat.

Futóverseny: 5000 és 10 000 méteres távok várják a kezdőket és a bátrabbakat. Előbbi a falut futja körbe, utóbbi ellátogat Klastrompusztára.

A bicajosok egy 20 kilométeres pályán tekerhetnek el a Pilis lábánál Pilisszántóra és aztán vissza, kevés szinttel aszfalton és földúton.

A legjobbak a helyi termelők portékáit kapják ajándékba és kézműves érmet a nyakukba. Minden nevező emblémás pólót kap.

Fotópályázat: küldjetek be a Pilisben 2014-2016-ban készült fotókat, amelyeket semmilyen módon nem génmódosítottátok és legalább 1200x1200 pixeles a méretük, vagy ennél nagyobb. Lehetnek portrék és tájképek és persze tájképben látszó portrék is :). Beküldési határidő: 2016. október 2. Egy néven max 3 fotó küldhető be, és kéretik csak saját fotókat beküldeni ide: hegyvidekiturak@gmail.com. A képeket 4 fős zsűri fogja elbírálni és a legjobb képeket, mindkét témában (táj, portré) kesztölci finomságokkal és a Dunakanyar kalandkönyvével fogjuk jutalmazni.

 

Kesztölc.hu

(borítókép: Balogh Tamás: Kesztölc - A Pilis délnyugati kapuja c. könyv borítója)

Bővebb információ ITT.

(forrás)