Örökerdővé alakítanak 3600 hektárt Pilismaróton
Környezetünk
2016. júl. 8.

<p style="text-align: justify;">A Pilisi Parkerdő Zrt. 3600 hektárral bővíti az örökerdő-állományát Pilismarót közelében, így 2017-től összesen 8600 hektáron folytatnak az erdő természetes egységét a lehető legjobban megőrző gazdálkodást - közölte az erdőgazdaság csütörtökön.</p>

A tájékoztatás szerint az örökerdőben többféle fajú és korú fa él együtt. Ezeken a területen tilos a tarvágás, az erdőborítás folyamatos és őshonos fajokból áll. Az örökerdő változatos, ellenállóbb a klímaváltozás hatásaival szemben és különleges erdőélményt nyújt.

A társaságnak türingiai erdész szakemberek mutatták be, hogyan jelölik ki az erdei munkákhoz szükséges közelítőnyomokat, valamint az örökerdő vázának számító "javafákat", illetve a spontán erdőfelújításhoz szükséges "jövőfákat".

 A Pilisi Parkerdő Zrt. az ország egyetlen parkerdőgazdasága, 65 ezer hektár erdőterületet kezel Pest és Komárom-Esztergom megyében a Gerecse, a Pilis, a Visegrádi és a Budai-hegység, a Gödöllői-dombság, valamint a Csepeli-síkság területén.

A cég kezelésében lévő erdőket évente mintegy húszmillióan látogatják, a kirándulókat csaknem 1000 kilométer jelzett turistaút, mintegy 600 kilométernyi ajánlott erdei kerékpáros útvonal és egyre több kilátó várja.

//mti

//Fotó: Terna Szilvia

(forrás)