Több mint 100 féle sör közül válogathat a hétvégén a II. Főtéri Kézműves Sörfesztiválon

Több mint 100 féle sör közül válogathat a hétvégén a II. Főtéri Kézműves Sörfesztiválon

2016. 07. 05. 8:55

Július 8-án kezdődik a Széchenyi téren a tavaly életre hívott rendezvény, a színpadon többek között fellép Kökény Attila, Kis Grofó, DJ Dominique, a Bikini és a Sic Transit Folk Műhely is. Emellett a téren vasárnap rendezik meg a szokásos régiség- és értékvásárt, 20.30-tól pedig a kivetítőn élvezhetik a az Európa-bajnokság döntőjét.

A régiség- és értékvásár július 10-én 8 és 14 óra között várja az árusokat és az érdeklődőket.

A II. Főtéri Kézműves Sörfesztivál programja:

Július 8.

16.00 Nyitás

17.00 Sörfőzdék bemutatkozása

18.00 Come On Rock Bandd

20.00 Kökény Attila

21.00 Pedrofon

Július 9.

13.00 Kis Grofó

14.00 Adlersteiner

17.00 Dobrády Ákos

18.00 DJ Dominique

19.00 Bon-Bon

20.30 II. Sörfesztszépe-választás

21.30 Made in

23.30 DJ Garami

Július 10.

10.00-15.00 Véradás, gyerekprogramok, énekesek, táncosok

16.00 Sic Transit Folk Műhely

18.00 Tombola sorsolás

19.00 Bikini

20.30 Európa-bajnokság, a döntő (szünetben: tombola fődíj sorsolás)

2016. 07. 15. 10:32

Ideje lenne már megtalálni azt a hívó szót, eszmét, ideát hype-ot, amire csettintve jön, hogy Esztergom

 

Igen ám, de akkor a befektetett pénz lassabban térül meg, többet kellene agyalni, dolgozni rajta és ráadásul dugig van kockázatokkal. Így meg itt a sablon, a bejáratott telefonszámok , egy kaptafára mehet a buli. Főbb mozzanatai: valami kis napközbeni tingli-tangli, pia , némelykor botrányos minőségű kaja, este pia, kaja továbbra is tucat fellépőkből egy csokor és kész. Ezeknek a fesztiváloknak akármilyen nevet lehet adni, Bukfenc Fesztiváltól a Sörfesztiválig bármi lehet, egy közös van bennük, semmiféle tovább lépés nincs belőle, az ilyen fesztiválokból kb 140 van az országban egy hétvégén. Egy hét után senki nem is emlékszik rá, hogy milyen  témára felépített eseményen járt. Ittunk, volt koncert. Kész, ennyi. 

Most nézem, hogy a város idén  nagyjából 10 fesztivált szponzorál+ az EB alatti kivetítést + Adventi Vásár +Fesztiválsziget .  Szeptember 9. és 11. között Ízek, Korok Hangulatok Fesztivál, október 7. és 9. között  Borhíd Fesztivál, október 14. és 16. között Szüreti Fesztivál.  Ez normális? Egy hónap alatt 3 fesztivál?   Nem tart senki attól, hogy sok bába közt elvész a gyermek?  

Ami a legmegdöbbentőbb, hogy városunk leghíresebb szülötte köré egyetlen rendezvény sorozat sincs felépítve, sőt szinte semmi nincs ráépítve.  Ha jól emlékszem pár évvel ezelőtt volt próbálkozás, de ez hamar hamvába holt. Nem tudom, hogy akkor miért halt el, viszont a kitörés egyértelműen ebbe az irányba lehet. 

2016. 07. 11. 8:15

Amikor Esztergom turisztikai lehetőségeiről beszélgettünk az első fórumok egyikén, akkor nagyon helyesen felmerül az, hogy kellen egy olyan rendezvény, ami Esztergomhoz köthető ( Tatai Patara, Visegrádi Palotajátékok stb. ), ami idehozza a turistákat. Na ez a fesztivál nem olyan. Ezt bármelyik város, bármelyik főterén meg lehet szervezni. Tényleg sokan voltak, tényleg jó volt látni, hogy egy kellemes nyáreste tele volt a főtér, a belváros. De mégis maradt valami üresség. Ez a fesztivál nem játszotta meg azt, hogy Esztergomban van, nem használta ki annak a lehetőségét, hogy itt egy jelentős történelmi, építészetei stb. örökség. Esztergom és sör? Soha nem fog összekapcsoldóni, soha nem fogják együtt emlegetni. Ideje lenne már megtalálni azt a hívó szót, eszmét, ideát hype-ot, amire csettintve jön, hogy Esztergom, amire készülnek a turisták és a városlakók, amire beindulnak a fejlesztések stb. 

2016. 07. 08. 17:13

Ebben tökéletesen igazad van.

2016. 07. 07. 17:20

Egy idegenforgalomból, vendéglátásból is élni akaró városban bizony többet el kell viselni az ott lakóknak, mint egy kertvárosi részen.

Többet el is viselünk, de éjjel fél 12-kor kezdeni DJ party-t nyílt téren egy város közepén szerintem nem a "többet el kell viselni" kategória, hanem az "azonnal adja meg nekem valaki annak a címét, aki ezt engedélyezte, hadd viszonozzam neki a kölcsönt másnap este fél 12-kor" kategória.

2016. 07. 07. 16:14

Egy idegenforgalomból, vendéglátásból is élni akaró városban bizony többet el kell viselni az ott lakóknak, mint egy kertvárosi részen. Én is egészen  közel vagyok a Széchenyi térhez, és mindent hallok. De tudomásul veszem, hogy hol vettem házat, tudatában voltam ennek.Éjfél után nyilván kisebbre kell venni a hangerőt. Ami irritál jobban, az az értelmetlen és egyre gyakoribb tűzijáték. Embereket, és főleg állatokat, kutyákat, macskákat rendkívül zavar. Ezt bizony igen szigorúan büntetném. Viszont most Jön az olimpia, éjszaka lesznek a közvetítések. Remélem, marad a kivetítő.  

2016. 07. 06. 13:47

Nekem igazából mindegy, hogy kit hívnak meg, de este 10 után ha nem is csend legyen közterületen, de hangszóróból szóló zaj ne legyen. Csináljanak zárt, hangszigetelt szórakozóhelyeket, ott van például a beázott mélygarázs: ezrek ugrálhatnának benne és sehol nem hallatszódna ki, hajnalig mehetne a party, érted. De nem, lakóövezet közepén kell borzolni a polgárok kedélyeit.

2016. 07. 06. 13:24

Mindeközben egyetlen esztergomi rendezvényre nem hívták még meg például Oláh Ibolyát.

Pedig ő a nagyon kevés kivételes képességű magyar énekesek egyike.

2016. 07. 05. 21:42

Úristen, jó, hogy mondod, a 6 hetes babával szerintem megpróbálunk elmenekülni a belvárosból hétvégére, ez tényleg nem egészen középosztálybeli, családos, fehér embernek való program. Tényleg nem tudom kit célzott be ez a város, mint célközönség. Vagy arra gondolunk, hogy minden normális ember úgyis Visegrádon lesz a palotajátékokon, aki meg ide jön, az szenvedjen?

2016. 07. 05. 19:33

Igazán vonzó a szombat éjfél előtt fél órával kezdődő DJ Garamin produkció.

Mert minden esztergomi arra vágyik, hogy éjjel diszkó programon vegyen részt!

Gratulálok a szervezőknek, és az engedélyezőknek (akik remélem részt vesznek azon a programon amit engedélyeztek! -és nem otthon távol a főtértől alszanak!)  

Jó mulatást , de a többségnek nyugodalmas jó éjszakát!