Esztergom felkészült a turisták érkezésére!
Bulvár
2016. jún. 30.

<p style="text-align: justify;">Az Esztergomi Rendőrkapitányság és Esztergom Város Önkormányzata 2016. június 30-án közös sajtótájékoztatón ismertette a turisztikai idény kezdetével és az idegenforgalommal kapcsolatos rendőri feladatokat.</p>

Bánhidy László, Esztergom alpolgármestere röviden ismertette a város főbb idegenforgalmi látványosságait, a soron következő rendezvényeket és kiemelte a két szervezet között kialakult napi szoros kapcsolatot. A turisták és a látogatók zavartalan pihenésének biztonságáért az önkormányzat, a helyi rendőrök, a polgárőrök felkészültek, melyek részleteit a szezon kezdetével egyeztették.

Pócsik György, város turisztikai desztinációs menedzsere az idegenforgalom erősödését, a vendégéjszakák számának emelkedését hangsúlyozta.

Debreczeni István rendőr alezredes, kapitányságvezető kiemelte, hogy az Esztergomi Rendőrkapitányság teljes személyi állománya felkészült a turisztikai idény kezdetével, továbbá az idegenforgalommal összefüggő feladatokra és megköszönte az önkormányzat támogatását. Bűnmegelőzési tanácsokkal szolgált, a tiltott fürdőzés veszélyeire hívta fel a figyelmet. Kiemelte a szlovák kollégákkal és a társszervekkel a közös szolgálatok ellátását, fontosságát.

Spirkó Angelika rendőr őrnagy, az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályvezetője baleset-megelőzési tanácsokat adott, továbbá ismertette a gyalogosok és kerékpárosokra vonatkozó szabályokat.

//police.hu

(forrás)