Ne feledje, a hétvégén tartják az International All Breeds Cupot!
Sport
2016. jún. 6.

<p>A hétvégén, június 10-12. között rendezik meg Kertvárosban a nemzetközi aglity kutyaversenyt, az IABC-t. Az alábbiakban a verseny szervezője mesél érdekességeket a rendezvényről.</p>

Az IABC az FCI (Nemzetközi Kutyatenyésztő Szövetség) által elismert nemzetközi agility verseny, amelyet évente más-más országban rendeznek. A sorozat 2005-ben indult, és idén az esztergomi Grante Hotel ad otthont a versenynek, amelyre 13 országból közel 200 versenyző 33 fajta kutyával nevezett.

 A verseny öt nemzetközi agility bíró részvételével, az FCI agility szabálya szerint kerül megrendezésre. A küzdelem három pályán párhuzamosan fog zajlani. Érdekessége a sorozatnak, hogy a fajták versengésében a keverék kutyák is mint egy önálló fajta, részt vehetnek.

 Esztergomban immár ez a harmadik nagy nemzetközi agility verseny.  Az első kettőt Hungarian Open néven rendezték meg a városi campingben. Az idei messze a legváltozatosabb és legszórakoztatóbb versenynek ígérkezik úgy a versenyzők, mint a nézők számára.

 Ezen a versenyen minden ízében tetten érhető lesz az agility vezér gondolata » "Agility is fun" szelleme.

 A szervezők köszönik Esztergom városának támogatását, és mindenkit szeretettel várnak.

(forrás)