Történelmi regény Esztergom ostromáról

Történelmi regény Esztergom ostromáról

2016. 06. 03. 13:10

Többhónapnyi előkészítő munka után hamarosan megjelenik Az érsek vitéze történelmi regény, mely Esztergom 1543-as sorsdöntő ostromáról szól.

Borz Tamás első, szenzációsan megírt történelmi regénye Esztergom 1543-as sorsdöntő ostromáról szól. Szigetvár, Eger után immár Esztergomnak is van szépirodalmi formában megjelenő, törökkori történelmének kezdetét izgalmasan, érdekesen feldolgozó regénye A régi esztergomi család sarja, Borz Tamás pedig méltán kerülhet a nagy történetírók közé ezzel a művével.

 A könyv bemutatója autentikus helyszínen, a Malom-bástyában lesz 2016. június 9-én délután 6 órakor.

Dr. Prokopp Mária művészettörténész professzor asszony és Pásztó András (a könyv lektora) előadása, illetve Vonka Viktor zenei közreműködése emeli az esemény fényét.

A helyszínen a könyv megvásárolható és a szerzővel dedikáltatható.

2016. 06. 06. 0:13

Köszönöm a tájékoztatást, tanultam belőle.

2016. 06. 04. 0:50

Esztergomi vagyok, azt hiszem, hogy az átlag esztergominál jobban ismerem a város történetét, el is mennék megvenni a könyvet, de én ilyen elnevezést, hogy "malombástya" soha, sehol nem hallottam, kérem, hogy aki tudja írja meg, melyiket nevezik így. ( Azt valószínűsítem, hogy a dzsámi melletti lehet, a vizimalmoknál használatos vízkerék miatt, ezért találta valaki ki ezt a nevet, ami abszolút nincs a köztudatba szerintem. Tudható hogy itt a környéken valamikor a vár vízellátását biztosító vízmű volt, melyet az ostom során vélhetően árulás miatt, elpusztítottak a törökök. Ezt egyszer jó lenne egyszer megcsinálni -mint ahogy a dzsámit is felépíteni - nagyon szép lenne, és turista nevezetességnek is jó lenne, a török utazó Cselebi elég jó leírást adott ezekről a dogokról, Kolumbán György pár évvel ezelőtt míg élt, foglalkozott a vízművel, de nem tudom, meddig jutott el.)

Javaslom a szerzőnek, hogy második kötetként írja meg, az ez után következő idők történéseit, az 1683-as felszabadításig.