Nem jutottak döntőbe a Vitézek
Sport
2016. máj. 9.

<p>Így május végén a bronzéremért játszhatnak.</p>

Ezen a mérkőzésen a tét a döntőbe jutás volt. Sajnos nem sikerült. Az első játékrészben még  versenyben voltak a Vitézek, hiszen a 23. percben Heckel megszerezte a vezetést, és még több lehetőség is adódott a Vitézek előtt, melyek kimaradtak, és bekövetkezett az, ami ilyenkor szokott, egy átadást elcsíptek a hazaiak és egalizálták a vendég előnyt.

Sőt, a 36. percben belőtt büntetővel átvették a vezetést. A második félidő változatos játékkal folytatodott. A játékvezető főszereplővé lépett elő. Sorozatosan téves itéletekkel sújtotta a Vitézeket. A megítélt büntetőket kihasználták a hazaiak.

A 20. perctől iszonyatos zivatarban folyt a játék, erősítettek a vendégek, de az egyre durvábban védekező Exiles birói segítséggel megakadályozta a Vitézek ujabb célszerzési lehetőségeit, sőt, az utolsó percben a megzavarodott bíró teljesen érthetetlenül kiállította Koller Zoltánt és Jámbor Attilát is.

Ez azt jelenti, hogy a Vitézek hosszú idő után nem szólhatnak bele az aranyérem sorsába. Az Extra Liga döntőt így a Kecskemét játssza az Exiles csapatával. A Vitézek a bronzéremért lépnek pályára a Szeged csapata ellen. A mérkőzésekre Kecskemét biztosítja a helyszint Május 28-án.

 

BP EXILES-ESZTERGOMI VITÉZEK RAFC 27:7 (8:7)

Kispest, Önk pálya,100 néző. Vezette: Böröndi Tamás

Vitézek: Heckel, Hock, Német, Ágotai, Berbesi, Jámbor, Gyurcsik, Koller, Raul, Suiogan, Stigmajer, Gyurcsik A., Remsik, Volentér, ifj. Suiogan

 Csere: Csákvári, Biró, Szakály, Jimenez, Kiss I., Kiss K., Sovány

 Célok: Heckel 5, Suiogan 2

 Edző: Suiogan Károly

(forrás)