Taroltak az esztergomi tanítójelöltek az országos tanítási versenyen
Kultúra
2016. márc. 23.

<p style="text-align: justify;">A gyakorlós szakvezető tanárok által felkészített hallgatók elhozták mindkét első helyezést Szarvasról, ezen felül még egy második és egy negyedik helyezést értek el.</p>

Nagyné Stóbl Katalin, Poncski Lilla, Miaveczné Hetényi Katalin, Bognár Péterné, Németi Edina, Borbély Mónika,Fekete Patrícia, Cseri Zoltán


 

A Bognár Péterné, Miaveczné Hetényi Katalin, Nagyné Stróbl Katalin gyakorlós tanárok által felkészített hallgatók - Borbély Mónika, Fekete Patrícia, Németi Edina és Poncski Lilla - a jók között is a legjobban szerepeltek.

A „Tanuld és tanítsd a jobbat!” Címmel megrendezett országos tanítási versenyt a Gál Ferenc Főiskola szarvasi campusa, a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara szervezte a Gál Ferenc Főiskola Szarvasi Gyakorló Általános Iskolájával együttműködésben.

Az immár második alkalommal megrendezett tanítási verseny méltó örököse a korábbi Országos Apáczai Tanítási Versenynek.

Németi Edina-természetismeret tantárgy I. helyezettje


 

Idén matematika, környezetismeret, testnevelés tantárgyakból hirdette meg a tanítóképzést folytató felsőoktatási intézmények hallgatóinak a szakmai rendezvényt.

A verseny iránti kiemelkedő érdeklődést mutatja, hogy a felsőoktatási intézmények, tanszékek, gyakorló iskolák oktatói, szakvezető pedagógusai fontosnak tartották, hogy hallgatóik megmérettessenek a kétfordulós szakmai versenyen.

A versenyre nevezett hallgatók az első fordulóban tanítási óra videofelvételével és tervezettel neveztek.  A jeligével beküldött anyagokat szakmai zsűri rangsorolta, és tantárgyanként csupán a legjobb négy tanítójelölt kapott meghívást a szarvasi versenytanításra.

Március 17-én és 18-án a testnevelés és környezetismeret tantárgyak tanítási versenyére került sor a szarvasi campuson. A megnyitót követően volt a sorsolás. Ebből tudták meg a tanítójelöltek, hogy másnap melyik osztályban milyen tananyagot tanítanak.

Borbély Mónika-testnevelés tantárgy első helyezettje


 

A szarvasi gyakorlóiskola második, harmadik és negyedik osztályaiban zajlottak a versenytanítások.

Itt bizonyíthatták a tanítójelöltek a szakmai felkészültségüket, a tanítás iránti elkötelezettségüket és módszertani sokszínűségüket. A mindösszesen nyolc döntősnek a fele Esztergomból került ide.

Már önmagában ez is jelentős eredménynek számít, de a hallgatók önmagukat is felülmúlva megnyerték mindkét versenyt, valamint egy második és egy negyedik helyezést is elhoztak.

A második alkalommal megrendezett „Tanuld és tanítsd a jobbat!” Országos Tanítási Verseny helyezései a zsűri döntésének megfelelően a következők:

Testnevelés tantárgy: első helyezés – Borbély Mónika Zsuzsanna /PPKE BTK VJTK/, szakvezető: Nagyné Stróbl Katalin, negyedik helyezés – Fekete Patrícia /PPKE BTK VJTK/, szakvezető: Nagyné Stróbl Katalin

Környezetismeret tantárgy: első helyezés – Németi Edina /PPKE BTK VJTK/, szakvezető: Bognár Péterné, Miaveczné Hetényi Katalin, második helyezés – Poncsik Lilla /PPKE BTK VJTK/, szakvezető: Bognár Péterné, Miaveczné Hetényi Katalin

(forrás)