Előretörtek a szélsőségesek a Párkányi régióban

Előretörtek a szélsőségesek a Párkányi régióban

2016. 03. 10. 11:38

Párkányban kapták a legtöbb szavazatot Kotlebáék a múlt heti voksoláson.


Mindössze három településne nem kapott szavazatot a szlovák politikai élet szélsőséges csoportosulása, a Mi Szlovákiánk Néppárt. A magyarlakta településeken a Kotleba vezette párt a voksok 1-2%-át kapta átlagban, a legtöbb támogatója Párkányban van, ahol 74-en szavaztak a xenofób kirohanásairól ismert csoportra.

A teljes cikket az Új Szó oldalán olvashatják el.

2016. 03. 14. 15:56

1541 után effektíve egy Habsburg tartomány voltunk Trianonig.

Ez igaz. Viszont az államforma Magyar Királyság volt. Egészen a Magyar Népköztársaság ránk erőszakolásáig.

Jut eszembe 1848 Március 15.-e évfordulója közeledik, bizony az akkor megfogalmazott 12 pont nagy részének megvalósítása még várat magára. A magyar ember soha nem fogja feladni, szabadságra és függetlenségre való küzdelmét, teljesen mindegy milyenek a körülmények és teljesen mindegy milyen esélyei vannak ennek megvalósítására. 

2016. 03. 10. 21:36

a Magyar Királyság nagy valószínűséggel nem is tartott volna ezer évig

Izé, nem is tartott. 1541 után effektíve egy Habsburg tartomány voltunk Trianonig.

2016. 03. 10. 18:28

Értem én, hogy Szlovákia egy újszülött állam és szükségük van némi identitásra, önbecsülésre. De remélem nem fog száz évig tartani, ameddig képesek lesznek szembenézni a valósággal. A valóságban a jót fogják látni és nem a rosszat. Ha az ezer éves Magyar Királyság olyan soviniszta lett volna, mint a feldarabolása utáni utódállamok többsége, akkor a Magyar Királyság nagy valószínűséggel nem is tartott volna ezer évig. A Magyar királyság eszmeisége az ami egybe tudta tartani a Kárpát Medencében élő Népeket és nem az erőszak.