Versenyezve védték a természetet a kisiskolások
Kultúra
2016. márc. 3.

<p style="text-align: justify;">Húsz éves hagyományát folytatta kedden a Gyakorló Iskola március másodikán, mikor a „Védd a természetet, védd az egészséged!” című vidám, játékos vetélkedőre hívta a városi iskolák 3. és 5. osztályos diákjait.</p>

 


A meghívást az Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskola, Óvoda és Általános Iskola, a Esztergomi József Attila Általános Iskola, valamint a Petőfi Sándor Általános Iskola fogadta el, így a Gyakorló Iskola gyerekeivel együtt 4 csapat versengett egymással.

A feladatok főként a 2016-os év élőlényeiről szóltak. Az előzetes játékban az év madarát, a harist kellett bármilyen technikával megjeleníteni. A másfél órás programban az izgalmas, interaktív feladatok között szerepelt képfelismerés, anagramma, keresztrejtvény, puzzle.  De például a szabályos fogmosást is gyakorlatban mutatták be a csapatok. A fogmosás helyességét pedig plakkfestővel ellenőrizték.


 

A természet szeretetére, az egészséges életmódra nevelő verseny feladatait tizennyolc éven át Kalmárné Horváth Ágnes és Bognár Péterné állította össze, két éve Kis-Szölgyémi Judit vette át ezt a munkát.

A tét a versenyen nem a győzelem volt, hanem az, hogy a gyerekek a játékos feladatok révén közelebb kerüljenek a természethez, tudatosuljon bennük az egészséges életmód, egészséges táplálkozás fontossága.


 

Ennek megfelelően minden résztvevő gyümölcsöt, müzli szeleteket, köles golyókat kapott, és egy-egy baseball sapkát „Védd a természetet, védd az egészséged” felirattal.

Aki pedig meg szeretné tudni, hogy milyen madár a haris, itt olvashat róla.

(forrás)