A gyakorlósok hódították el a kupát
Sport
2016. febr. 17.

<p>Befejeződtek a Szén János Kupa 5-6. osztályosoknak kiírt küzdelmei a Pézsa Tibor Sportcsarnokban. Ebben az évben rekord nevezés volt, hiszen tíz iskola vett részt a rendezvényen.</p>


 

Szén János

1940. 02. 02-án született Bezdánban. Már fiatalon érdeklődött a labdarúgás iránt, tizenévesen bekerült Tokod felnőtt csapatába. Esztergomban 1964 tavaszán kezdett futballozni. A 70-es évektől edzősködött, majd 1976-ban szakedzői képesítést szerzett a TF-en. Ez idő alatt legszívesebben a fiatalokkal foglalkozott, de rövid ideig a felnőtt csapatnál is tevékenykedett. Ezután a játékvezetés foglalkoztatta, 1981-ben már, mint képesített játékvezető vezetett megyei bajnoki mérkőzéseket, egészen a 90-es évek közepéig.

Aktív pályafutása után az esztergomi MIM Vasas Öregfiúk csapatának vezetőségi munkájában vállalt oroszlánrészt, egészen 2005-ös haláláig.

A csapatokat 2X5-ös csoportba sorsolták a rendezők. A csoportküzdelmek után a csoportok második helyezettjei vívták az elődöntőt, míg a csoportgyőztesek a döntőt. Az elődöntőbe jutott Babits és a párkányi Ady is minden dicséretet megérdemel, méltán értek el jó helyezést. Végül büntetőkkel az Ady lett a harmadik a Babits pedig a negyedik. A selejtező során két iskola emelkedett ki a mezőnyből, nevezetesen a Gyakorló és a Mindszenty. Végig jól és eredményesen játszottak, megérdemelten vívták a döntőt. A vártnál talán valamivel simábban nyert a Gyakorló a Mindszenty ellen és szerezte meg az első helyet. Ennek értékét emeli az, hogy a Mindszenty egy remek csapat sok jó játékossal.

A díjátadáson Osvald Zsolt főszervező beszélt néhai Szén János szerepéről Esztergom város labdarúgásában, sportjában, példaként állítva Őt a mai generáció elé. A rengeteg díj, jutalom – amit a Szén család ajánlott fel -  az utolsó darabig gazdára talált a gyerekek nagy örömére.

 

A 3. helyért

Ady Endre Általános Iskola - Babits Mihály Általános Iskola 2:2 (bűntetőkkel: 4:2)

A Döntő

PPKE Vitéz János Gyakorló Általánso Iskola - Mindszenty József Általános Iskola 2:0

 

A legjobb játékos: Ferkó Máté (Gyakorló)

(forrás)