Az Átlátszó nem érti, miért nem kérünk kártérítést a kormányközeli ügyvédektől

Az Átlátszó nem érti, miért nem kérünk kártérítést a kormányközeli ügyvédektől

2016. 01. 05. 11:18

Egy tavaly lezárult per okán közel 1 milliárd forintot köteles fizetni az esztergomi önkormányzat a hányattatott sorsú élményfürdő építéséért egy vállalkozásnak. A pert ugyan csak első fokon vesztette el a város, de a fellebbezéssel egy napot késett az önkormányzatot képviselő ügyvéd, így az jogerőssé vált. Egyelőre nem tudni, hogy a város él-e kárigénnyel a pert elbukó kormányközeli ügyvéd irodájával szemben.

Fotó: H. Szabó Nándor/MTI

 

A teljes cikket az Átlátszó oldalán érhetik el.

2016. 01. 13. 23:09

Józan, paraszti ésszel végiggondolva, tényleg elég érthetetlen, hogy a város miért nem kér kártérítést?

De ha a város nem kér, akkor miért nincs legalább egy tökös városlakó, aki érdemben feltenné ezt a kérdést a város veztetőinek? Ajánlott, tértivényes levélben, akár valami fogadóórán. (persze jobb lenne ha írásos nyoma lenne a kérdésnek is, meg a válasznak is)  Biztos van ilyen  fogadó órája a jegyzőnek is, meg a polginak is. Aztán ha nem elégedett az ember a válasszal, akkor még mindig eldöntheti, hogy mit lép.  De néme gyereknek csak az anyja érti a szavát, az meg édes kevés ebben az esetben...

Lehet itt ellenzéki, meg nem ellenzéki önkormányzati képviselőkre várni, de minek?  Szvsz nem olyan ördöngős feladat írni egy levelet, és postára adni...

2016. 01. 13. 17:23

Tisztelt " percjelző "!! Én is zavarban vagyok a városi " Élmény  "fürdövel kapcsolatos témával .Én is úgy emlékszem,hogy tavaly a testület elfogadott egy új szerződést a két objektumra vonatkozóan // Élmény - fürdő és az új nevü Portobello Yacht - Club hotel Esztergom / vagy is az első határ idő 2015.11.hó a második 2015.12.31. - ike,és ha nem készül el, akkor az épittető v.az územeltető v." valaki "köteles az önkormányzatnak kötbért fízetni a szerződésben foglaltak szerint.Tehát azonos az ismeret anyagunk, - mind ez mellett meg kell jegyeznen mi tudunk valamit,CSAK ROSSZUL !! De azért jólenne ha ez az ügy / Cotur-Bau per mielöbb pozitiv eredménnyel lezárulna és a fentnevezett objektumok zökkenő mentessen végre az ide látogatok és a város lakóinak a rendelkezésére álljon.Az viszont nagyon szomorú, HOGY EZ AZ ÜGY 2005. - júnitól a mai napig nem rendezödött !! Sőt Esztergom önkormányzatának van k.b.milliárd nagyságrendű tartózása ez ügyből adódóan.Aváros nem olyan gazdag,hogy ilyen beruházásokat ne müködtesen

2016. 01. 12. 9:37

Nem lehet mindent a tíz képviselőre fogni. Vagy csak én nem emlékszem olyanra, hogy a polgármester összehívta azokat a korábbi ellenzéki képviselőket, azoknak a pártoknak, civil szervezeteknek a vezetői, akik nélkül Éva soha nem lehetett volna polgármester, hogy a tudásukra és a tapasztlataikra építve kidolgozzanak egy hatékony stratégiát, és egyeztessék a majdani feladatokat? Pedig ha máshonnan nem , a Ripacsok című filmből tudjuk, egyedül nem megy. Szóval a bukás kódolva volt az együttműködési készség hiánya miatt.

2016. 01. 11. 16:33

Talán ha a 10 képviselő nem akadályozta volna  állandóan, akkor lehetett volna másképp.De,mint tudjuk nekik nem a város volt a lényeges, inkább csak a mult korrupcios

ügyeinek a takargatása.

2016. 01. 08. 14:22

Illetve tanácskozni?

2016. 01. 08. 14:21

Konkrétumokat szeretnék hallani,kikkel nem egyeztetett Tétény Éva?

 

2016. 01. 08. 9:50

"Tétényivel kapcsolatban, mit osztottak meg vele a képviselők, amit rendbe kellett volna hozni ? "

Éva sajnos nem is volt kíváncsi erre. Nem volt hajlandó tanácskozni azokkal, akiknek köszönhette a polgármesterséget, és képesek lettek volna segíteni. Akiket meg maga körül tartott , azok érdemi munkára nem voltak alkalmasak. Így meg garantált volt az eredmény.

2016. 01. 08. 9:44

Nem értem. Az lenne álmodozás, hogy az  ellenzék dolgozik, teszi a dolgát? Ez 2010-ig nem volt kérdés. Persze tudom, hogy nehéz ez a munka, komoly erőfeszítést igényel, és leginkább kudarccal végződik. De ne feledjük, végül sikerült megbuktatni Meggyes Tamást is. Ez pedig az ellenzéki képviselők munkája-az én munkámat is ideértve- nélkül elképzelhetetlen lett volna.

2016. 01. 08. 6:14

ez van. Végül a felelősség a választóra lesz hárítva. Az pedig úgy védekezik,hogy őtet becsapták. Az édenkerti szindróma napjainkba átültetett változata. Egy elkottyantást mind a mai napig megőríztem emlékezetemben : Társasági beszélgetés kapcsán, volt fideszes képviselő, bizalmas beszélgetést osztott meg, önkéntelen módon. A főnök/Orbán/ zártkörű beszélgetésen búzditotta őket a költekezésre. Ígéretekben nem szükölködött a beszélgetés. " Ha megnyerik a választást, .... Esztergomot elkerülő útat,......., és sok mást,...  Kormányzásra kerülve az anyagiakat rendezik." /A beszélgetésből mintha a visszafizetés gondolata sejthető lett volna, csakúgy , mint az elévülés./  Milyen politika az , ahol a lelkiismeret bűnös szándékkal el van altatva ? Milyen politikus az, aki a bizalmas beszélgetést elkottyant ?  Tétényivel kapcsolatban, mit osztottak meg vele a képviselők, amit rendbe kellett volna hozni ? A bűnbak általában az igazi bűnösök takaródzója. A felelősségre vonás pedig elévül és elhal./ A koporsó ellopásában is az áldozat a felelős, mert elhalálozásával kezdődött minden !?/

Mi csak a lufikat fújogatjuk, amit a lelkiismeretlen politika gombostűi sorra kipukkasztanak.

2016. 01. 08. 5:10

Álmodozni lehet, de sokszor késő az ébredés. Erkölcs és politika, általában csak negatív értelemben kapcsolódik egymáshoz. Még alacsony szinten is  e

2016. 01. 07. 12:31

"És akkor tényleg nem érdekel, hogy most ki és hogyan kapja meg a pénzt, csak vasaljuk be a felelősökön is, amit csak lehet. Igaz jó eséllyel minden elévült. "

Valóban nagy az esélye, hogy elévült. De akkor is meg kell indítani a vizsgálatokat, és tudatni kell a városlakókkal, hogy kik a felelősök.

( Egyébként meg 2010. őszén pontosan ilyen ügyekkel kellett volna foglalkoznia Tétényi Évának. Már az első naptól. )

2016. 01. 07. 12:28

"Esetleg ha van olyan, hogy ellenzék a képviselőtestületben, egy előterjesztést tehetne ilyen irányba."

Valóban. Bár tudható az előterjesztés sorsa, a mindenkori ellenzéknek az a dolga, hogy megtegye azt, amiért beválasztották. Sok munka van ezekkel, és eleve garantált a kudarc, de mégis. Ennek ellenére. Pontosabban ennek tudatában meg kell tennie.

Anno több tucatnyi -igen sok munkával készült előterjesztésem vérzett el, meg járhattam bíróságokra, mégis, mást egy ellenzéki képviselő nem tehet.

2016. 01. 05. 22:25

Nyilván ez a gyanú is sokakban felmerül, illetve erősödhet. 

Ugyanakkor nincsenek kétségeim afelől, hogy az eredeti 500 milliós Contor Bau követelés jogos lehetett. Csomor is azért repült a jegyzői székből, mert úgy foglalt állást, hogy a Contor Bau-t jogszerűtlenül távolította el az akkori városvezetés az Aquasziget kivitelezési projektből - neki meg én hiszek, már csak amiatt is, mert aztán évekig jártunk együtt vádlottként bíróságról bíróságra az önkormányzat által finanszírozottan.

Szóval ennek az 500 milliónak (és kamatai) kapcsán azért csak elő kéne venni a 2006-os esztergomi városvezetés azon tagjainak felelősségének kérdését, akik úgy rúgták ki ezt a céget egy közbeszerzési projektből, hogy az ide vezetett... És akkor tényleg nem érdekel, hogy most ki és hogyan kapja meg a pénzt, csak vasaljuk be a felelősökön is, amit csak lehet. Igaz jó eséllyel minden elévült. 

2016. 01. 05. 21:51

Sakkozzunk és kombináljunk ! Mi van akkor,ha a pénzből egyeseknek marad, másoknak pedig jut ? Szerintem ez folyt eddig is !  ............  Ja,kérem,ez üzleti titok !

2016. 01. 05. 18:30

Előre bocsájtom, nincs kellő információm, ezért kérdezek: Valami olyan rémlik nekem, hogy az élményfürdőnk, és a mellette épülő szálloda építésekor, volt valami közös szerződés, hogy X időre elkészítik a szállodát, ha nem, kötbért kell fizetniük, és viszont volt valami, hogy ha a város nem üzemelteti az élményfürdőt, akkor kötbér. Aztán valami olyasmi is rémlik, hogy a szállodaépítés már kapott egyszer haladékot, ha jól rémlik 2015 dec 31-ig. Tud valaki valami infót? De hogy ne vigyem teljesen másfelé a témát, én sem értem, hogy miért nem léptek fel az ügyvédi iroda ellen, pláne, ha van ilyen esetre biztosításuk. 

2016. 01. 05. 13:57

Nagyon egyszerű modellt vázolsz fel, ami viszont szerintem alkalmatlan arra, hogy a valóságot bármilyen szinten is reprezentálja. Nyilván lehet, aki magát kormányközelinek képzeli, és azt gondolja, hogy a kiépített kapcsolatait veszélyeztetheti, ha a nevét adja egy ilyen eljárás megindításához a hibázó ügyvédi gárda ellen (akiknek egyébként nyilván van biztosítása ilyen esetekre). Ugyanakkor ez egy hihetetlenül gyáva és beszari  hozzáállás is. Márpedig a Fideszhez hasonló hierarchiákban a meghunyászkodó gyáva szereplők általában nem nagyon jutnak felfelé. Igaz nem nagyon látszik kifelé egyáltalán, hogy bárki felfelé is akarna jutni...

2016. 01. 05. 12:54

kormányközeli képviselők most:akiket a fidesz támogatott,

ellenzék most:akiket  a fidesz nem támogatott.

 

 

2016. 01. 05. 11:46

MIlyen kormányközeli képviselők? És szerinted kik az ellenzék?

2016. 01. 05. 11:40

"kormány közeli ügyvédi iroda"

"a város él-e a kárigénnyel"?

Megjósolható előre,hogy nem,ellenzéki képviselőknek mennyi szavazatuk van,és mennyi van a kormány közeli képviselőknek?

2016. 01. 05. 11:28

Esetleg ha van olyan, hogy ellenzék a képviselőtestületben, egy előterjesztést tehetne ilyen irányba.