Zongoraművészek Brazíliából
Kultúra
2015. nov. 25.

<p><span style="font-family: Arial;">A</span><span style="font-family: Arial;"> Musik-Land Utazási Iroda 2015. december 4-én (péntek) 18 órai kezdettel a dorogi József Attila Művelődési Házban ”A brazil zongora arcai - Claudio Santoro &amp; Luiz Eça” címmel zongora hangversenyt rendez.</span></p>

Claudio Santoro (1919-1989) az Amazonas állam székhelyén, Manus városban született. Érzékeny, kreatív, sokoldalú, nemzetközileg is elismert zeneszerző és karmester volt, akinek a repertoárjában több mint 600 mű szerepelt. Zongorára írt művei a brazil zene minden sokszínűségét megjelenítik. A zeneszerző alkotásai gazdag, zseniális és egyéni sajátosságokkal bíró darabok.

 

A Rió de Janeiróban született Luiz Eça (1936-1992) kivételes tehetségű zongorista és zeneszerző volt. A modern brazil populáris zene egyik fő alakjának és legnagyobb  zongoristájának is nevezik. Műveit a Tamba Trio 1959-es megalakulása óta ismerik Brazíliában és más országokban is.

 

 

A dorogi ősbemutatón egy koncerten belül láthatnak és hallhatnak  zongorára írt brazil populáris és zeneművészeti darabokat. Az est szólistája két kivételes tehetségű brazil zongoraművész: Diogo Souza Vilas Monzo és Pablo Victor Marquine da Fonseca.

 

A hangverseny színvonalas szórakozási lehetőséget ígér a zenét kedvelők egyre nagyobb táborának. A Musik-Land Utazási Iroda valamennyi rendezvényére, így erre is, a belépés díjtalan.

 

Musik-Land Utazási Iroda

(forrás)