Irtó rossz Esztergom levegője, egy ideig hanyagoljuk a romantikus őszi sétákat!

Irtó rossz Esztergom levegője, egy ideig hanyagoljuk a romantikus őszi sétákat!

2015. 11. 05. 14:33

Mivel a szakik azt javasolják: ha tehetjük, inkább maradjunk otthon!

Az elmúlt időszakban a Levegő Munkacsoport a Pilisben és a Börzsönyben járt, műszereikkel a légszennyezést kutatták a hegyek között. Később megállapították, aki jót akar magának, az legjobban teszi, ha felkeresi a Boldog Özséb kilátót, hiszen itt mérték a napokban a legjobb levegőt.

 

Az Állami Egészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) jelentései szerint Esztergomban is egészségtelen a levegő a magas szállópor koncentráció miatt, városunk Százhalombattával, Miskolccal, Salgótarjánnal, Egerrel, Szolnokkal, Szegeddel, Győrrel, Tatabányával, Székesfehérvárral és Dunaújvárossal került egy kalapba a mérések után. Mindegyik város kifogásolt minősítést kapott.

 

Vácon, Kazincbarcikán, Sajószentpéteren, Nyíregyházán, Debrecenben, Sopronban, Ajkán, Veszprémben és a fővárosban pedig még a miénknél is rosszabb a helyzet.

 

Az ÁNTSZ továbbra is felhívja a figyelmünket arra, hogy az időjárási viszonyok jelentős változása nem várható, ezért az imént említett településeken élőknek azt ajánlják, lehetőleg ne tartózkodjanak hosszú ideig a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék.

 

MTI/Időkép

2015. 11. 05. 14:38

Szerintem a Vaskaput be lehet azért célozni. Vagy bármit ami magasabban van. Fel kell menekülni 160 méter fölé, ott már relatíve tiszta szokott lenni a levegő. Hetek óta érzem, hogy mennyivel más a levegő a városban, mint fent a hegyen, igaz én úgy 190-200 méteren töltöm a hétvégéket kerti munkákkal, de mindig rácsodálkozom mekkora a különbség amikor lejövök. Esztergom szimplán bűzlik.