Tűzoltók a bazilikánál
Bulvár
2015. okt. 28.

<p>Éjszakai gyakorlatot tartottak a lánglovagok.</p>

Fotó: Juhász Péter tű. alez.

 

Az Esztergomi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a hozzá tartozó Nyergesújfalu, és Bajna Katasztrófavédelmi Őrsök is részt vettek, az ország legnagyobb egyházi létesítményében végrehajtott parancsnoki ellenőrző gyakorlaton. A gyakorlatot a Nagyboldogasszony és Szent Adalbert prímási főszékesegyházban tartották csütörtökön este tíz órakor.

 

A feltételezés szerint a karbantartási munkák alkalmával, az északi padlástérben tűz keletkezett egy eldobott cigaretta miatt. A tüzet az ott tartózkodó munkások jelzik a tűzoltóságra, majd elhagyják a helyszínt.

 

A parancsnoki ellenőrző gyakorlat célja, a szerelési, helyismereti, szituációs begyakorló gyakorlatokon elsajátított ismeretek számonkérése, a tűzoltás, műszaki mentés vezetésének, a tűzoltásnál szervezhető beosztási feladatok gyakorlásával kapcsolatos ismeretek ellenőrzése volt.

 

A gyakorlatot Juhász Péter tűzoltó alezredes az esztergomi tűzoltóság parancsnoka, Békés Roland tűzoltó százados a tűzoltóság parancsnok-helyettese, az Esztergomi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője Molnár Pál tűzoltó alezredes, valamint a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálata ellenőrizte.

 

A gyakorlatot a parancsnok megfeleltre értékelte.

 

KEMKI

(forrás)