Nem csak Esztergom pörgött rá az útfelújításra

Nem csak Esztergom pörgött rá az útfelújításra

2015. 10. 09. 15:29

Hamarosan megújul a Köztársaság út Dorogon, így nem fogunk tovább zötykölődni. Hogy az hol van? Mutatjuk!

A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy a LIDL áruháztól a Dorogi József Attila Mûvelődési Ház Sörkertjének bejáratáig a teljes útpálya, és a részleges szegély és járda felújítást 2015-2016-ban elvégezteti.


A település belső úthálózatának meghatározó része a gyűjtő és elkerülő útként funkcionáló Köztársaság út. Az útszakasz felújítása annak mszaki állapota miatt vált szükségessé. 2016 nyaráig a Lidl áruháztól a művelődési házig tartó mintegy 800 méteres szakasz teljes szélességû és hosszúságú útburkolatának, részleges szegély és részleges járda felújításának, valamint a jelenleg szilárd burkolat nélküli parkolók burkolatának felújítása készülhet el.


Az önkormányzat a beruházás kivitelezőjének kiválasztására közbeszerzési eljárást folytat le.

 

dorog.hu

2015. 10. 10. 20:03

Nekem ehhez a nagyhorderejű munkához képest egy igazán "iciri-piciri" kérésem lenne!....
Illetve már volt is, még tavaly:
Kértem a körzetünk képviselőjén keresztül a dorogi temetővel szemben lévő "Kutykurutty"-nak becézett terület Gorkij u. Dunagáz oldalán a 10-es úttól a vasúti sorompóig futó járdának a bitumenezését csinálják már meg Mindenszentek előtt, ugyanis a fél Dorog, (ha nem a háromnegyed!) ezen a járdaszakaszon megyeget a temetőbe a halottait felvirágozni.

Sok-sok éve nap, mint nap láttam, s sajnos, még látom is, hogy a babakocsisok, és a nyuggerek a bevásárló "nyugdíjas mercédeszükkel" ott szerencsétlenkednek a zötyögő járdán!
A gyerkőcök agyrázkódást kaphatnak, a kis kocsik meg tönkremennek, annyira rossz a járda állapota.
Egy 6 e ft-os kiskocsim nekem is hanyatt vágta magát tele cuccal a Dunagáz előtt, és ripityára tört, de jött a mentőangyal az újságos postásunk személyében, és átpakolva a bicójára a bevásárolt holmit, kevésből megúsztam ezt a kalandot.

Említettem, hogy már tavaly kértem a javítást, de szomorúan tapasztaltam, hogy csak a Dunagáz előtti szakasz készült el... Vártam, hogy majd folytatják, de NEM!
Nem, és nem!
Ezzel szemben a város beljebb lévő utcáit az idén már megcsinálták, ezt a forgalmas részt meg még mindig nem!:(((

Pedig sokkalta rosszabb állapotban van, mint a megjavítottak voltak.

Kedves Dorogi Önkormányzat!
Mi itt a Kutykuruttyon mostoha gyerekek vagyunk?
Sajnos nem emlékszem, mikor volt, de 30 évnél biztos több, mikor kihorták a lakosok háza elé a cementet (nekünk "döglött" jutott!!!), és a sódert, hogy TÁRSADALMI MUNKÁBAN mindenki csinálja meg maga előtt.
Hát mondjuk, én a galuska keveréshez értek, a betonéhoz nem, de szereztünk segítőt, aki megcsinálta... De nem sokáig tartott az örömünk, a döglött cement hamar felfagyott, hepehupás lett, és lik hátán lik! SírósÜvöltés
DE!
Ismét jön a temetőbe járók hada, s a járda meg még mindig konzerválva van a nyaktöréshez! Nyelvöltés

Hol van ennek a költsége a Köztársaság útéhoz?!
Vagy ismét sóderhalmokat kapunk???
Mert szövegsódert már kaptunk eleget...

Egy dorogi lakos