Kórus a norvég Szilícium-völgyből: Hangverseny a Bazilikában, kórustalálkozó Dorogon
Kultúra
2015. szept. 22.

<p>A táti Musik-Land Utazási Iroda szervezésében szeptember 25-én, pénteken érkezik hazánkba Grete Rynning Seip egyesületi elnök vezetésével  az Oslo mellett, a norvég Szilícium-völgyben található Fornebu település vegyes kórusa.</p>

Az 1991-ben alapított Oslo Telefonikerne tagjai Erik Aldenheim-Nerheim zenei igazgató vezénylésével szeptember 26-án, szombaton 14 órai kezdettel az esztergomi Bazilikában fognak énekelni.

 

A norvég  dalosok még aznap Dorogra látogatnak, ahol részt vesznek a József Attila Művelődési Házban 17 órai kezdettel megrendezésre kerülő 45. Nemzetközi Kórustalálkozón. A nagyszabású rendezvényen rajtuk kívül egy-egy párkányi, esztergomi, budapesti és pilisvörösvári kórus  tagjai mutatják be műsorukat. A hangverseny és a kórustalálkozó színvonalas szórakozási lehetőséget ígérnek a kóruszenét kedvelők egyre nagyobb táborának. A Musik-Land Utazási Iroda valamennyi rendezvényére, így ezekre is, a belépés díjtalan.

 

Háromnapos programjuk során a norvég vendégek megismerkednek Budapest és Esztergom nevezetességeivel. Természetesen ellátogatnak a pusztára is.

(forrás)