Ma veszi kezdetét az Ars Sacra Fesztivál
Egyház
2015. szept. 18.

<p>Ma kezdődik és jövő hét vasárnapig tart az Ars Sacra Fesztivál, amely csaknem 400 ingyenes zenei, irodalmi, művészeti programmal várja vendégeit országszerte. </p>

A fesztivál keretében szombaton lesz a Nyitott templomok napja: országszerte és a határon túl összesen 112 templom nyitja meg kapuit és szervez kulturális programokat, a templom művészeti kincseit bemutató előadásokat, illetve filmvetítéseket, koncerteket.

 

A fesztivál szombati kiemelt programjai között szerepel a Káldi-biblia kéziratos töredékei című kötet bemutatója az Esztergomi Hittudományi Főiskola Könyvtárában.

 

A fesztivál gazdag képzőművészeti kínálatában különböző szakrális témájú kiállítás szerepel. A budapesti helyszínek mellett Esztergom, Kaposvár, Vác és Veszprém is több programmal jelentkezik, de lesznek kiállítások többek között Mindszenten, Mezőkövesden, Mosonmagyaróváron, Sáropatakon, Szentendrén és Egerben is.

   

A fesztivál városunkat érintő programjai itt találhatóak meg. A programok ingyenesek, több rendezvényre azonban előzetesen regisztrálni kell.

Az Ars Sacra Fesztivál egyházi fővédnöke Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, világi fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége. Az ünnepélyes megnyitót péntek délután 3 órakor tartják a Magyar Nemzeti Múzeumban.

 

/mti/

(forrás)